Tot semblava abocat a un empat entre Reial Valladolid i Reial Madrid quan en un córner, unes mans involuntàries de Javi Sánchez han significat un penal que Karim Benzema, desaparegut fins al minut 83, ha convertit el primer gol del partit, que semblava l'únic fins que el mateix Benzema ha sentenciat al minut 90 (0-2). El penal i l'expulsió per roja directa per les protestes de Sergio León, ha ensorrat un Valladolid que havia fet un gran partit i mereixia, almenys, el premi de puntuar contra un Madrid gris en el retorn a la Lliga Santander dels blancs. Amb aquests tres punts, els vigents campions són líders momentanis amb un punt més que el Barça, a l'espera del derbi entre els culers i l'Espanyol que tancarà el 2022.

Ocasions i polèmica però sense gols al primer temps

Uns i altres han sortit sense cap mena de pausa, regalant a la gent que omplia el gèlid José Zorrilla uns primers minuts molt dinàmics, amb ocasions i polèmica per ambdues bandes. Les ocasions, del costat madridista, han arribat mitjançant un cop de cap desviat de Rüdiger o un intent llunyà de Toni Kroos, però, sobretot, a les botes de Karim Benzema. En una bona jugada de Vinícius, el brasiler ha buscat sorprendre Masip i el refús del porter ha acabat a l'àrea petita en el que semblava un regal per al vigent Pilota d'Or que, incomprensiblement, l'ha enviat alta.

Iván Fresneda Vinícius Jr Valladolid Real Madrid / Foto: EFE
El duel entre Iván Fresneda i Vinícius, del més interessant de la primera part / Foto: EFE

Seguint amb les arribades amb perill, no totes han estat des merengues, perquè també a la primera meitat l'equip local n'ha tingut una de claríssima, amb un gran xut llunyà d'Aguado que, quan ja veia la pilota a l'escaire, ha vist aparèixer la mà del gegant Thibaut Courtois per negar-li el gol i enviar el partit al descans sense gols, en part, perquè l'àrbitre, Munuera Montero, no n'ha volgut saber res dels possibles penals que han demanat tots dos equips.

Ritme vertiginós amb un Courtois salvador

El Madrid, per unes mans de Javi Sánchez que l'àrbitre no ha interpretat com a punibles i una caiguda de Marco Asensio, i el Valladolid, per una acció entre Alaba i Sergio León que el davanter ha protestat i molt, sense èxit pels seus. Al començar la segona meitat, el Reial Madrid ha assumit el control i també ha intimidat en el joc aeri, amb un córner que, una vegada més, Rüdiger no ha rematat bé.

Sergio León Antonio Rüdiger Valladolid Real Madrid / Foto: EFE
Sergio León ha tingut una de les més clares del Valladolid / Foto: EFE

Al voltant del 60, el partit corria el risc de trencar-se del tot, amb molts espais i ganes d'aprofitar-los, però dues lesions del Valladolid i quatre canvis en total, comptant els que ha fet el Reial Madrid, han tallat el ritme. Però s'ha recuperat ràpid. El partit seguia sent vibrant, i ho tenia tot menys els gols. Un dels grans responsables: Thibaut Courtois, amb una altra mà estratosfèrica a una rematada de Sergio León que el belga ha tret sobre la línia.

Penal salvador per al Reial Madrid i doblet de Benzema

Especular no entrava als plans de Pacheta i Ancelotti, i els atacs han estat constants. I en un córner, la pilota ha impactat al braç de Javi Sánchez que, per molt involuntari que fos, ha provocat un penal salvador per als blancs que Benzema ha enviat al fons de la xarxa en l'única acció encertada del francès fins aquell moment. En l'acció del penal també ha acabat expulsat Sergio León, per roja directa després d'haver protestat l'acció.

Karim Benzema lamenta ocasión Valladolid Real Madrid / Foto: EFE
Karim Benzema estava negat fins a l'acció del penal / Foto: EFE

Tot això ha estat una muntanya impossible d'escalar pels de Pucela, que s'han enfonsat i el Madrid, amb una combinació francesa entre Camavinga i Benzema ho ha aprofitat per sentenciar-ho del tot i respirar després d'un partit que, en el còmput general, possiblement no hagi merescut guanyar. En tot cas, els tres punts situen el Madrid líder, a l'espera del que faci el Barça contra l'Espanyol, que dictaminarà el líder de la lliga espanyola quan s'inauguri l'any 2023.