El Reial Madrid ha encaixat aquest dissabte la seva segona derrota a la Lliga espanyola en caure contra el Vila-real de Quique Setién per 2-1. El partit ha estat frenètic, molt intens, i ha estat marcat per la polèmica, ja que en la segona meitat ambdós equips han gaudit d'un penal a favor per mans. El gran beneficiat del resultat és el Barça, que aquest diumenge saltarà a la gespa del Metropolitano amb menys pressió, ja que sap que continuarà sent el líder de la classificació, passi el que passi contra l'Atlètic de Madrid.

Carlo Ancelotti ha apostat per situar Militao en el lateral dret, la qual cosa ha provocat que, per primera vegada en la seva història, el Reial Madrid hagi iniciat un partit de Lliga sense jugadors espanyols. Amb Courtois sota els tres pals, la defensa l'han completat Mendy en el lateral dret, amb Alaba i Rüdiger en l'eix central. En el centre del camp han jugat Tchouaméni, Modric i Kroos, amb Fede Valverde de fals extrem i Vinícius i Benzema en l'atac.

Yeremi Pino gol Villareal Reial Madrid / Foto: EFE - Biel Alino
Els jugadors del Vila-real, celebrant l'1-0 de Yéremi Pino / Foto: EFE - Biel Alino

Primera part intensa i amb moltes ocasions de gol

El Vila-real ha començat el partit amb moltíssima intensitat, a la recerca d'un gol ràpid. En el minut 1, Baena ja ha estat a prop de marcar, però la seva volea ha sortit per sobre del travesser. I poc després ha estat el torn de Coquelin, que ha rematat al pal amb un cop de taló espectacular (5). Després dels dos ensurts inicials, el Reial Madrid ha posat una marxa més i ha igualat la intensitat del Vila-real. En el minut 14, Benzema ha disparat desviat, i el 20' ha estat Militao, que només davant de Reina ha disparat fora.

La millora del Reial Madrid no ha espantat el Vila-real, que ha continuat atacant, sense complexos. En el minut 23, Yéremi Pino s'ha quedat sol, però no ha pogut superar Courtois, que ha evitat l'1-0. I en el minut 29 ha estat Baena, que ha estat a prop de marcar un autèntic golàs. Ja en aquell moment, el partit estava sent un anada i tornada frenètic en el qual el gol podia caure per a qualsevol dels dos bàndols. La més clara abans del descans ha estat per al Reial Madrid, però Reina ha evitat el 0-1 davant de Vinícius.

Benzema gol Villareal Reial Madrid / Foto: EFE - Biel Alino
Benzema, amb Vinícius, després de marcar l'1-1 / Foto: EFE - Biel Alino

Dos polèmics penals per mans

Tot el desencert en la rematada final que s'ha vist en la primera meitat ha desaparegut tot just començar la segona. I és que el Vila-real només ha necessitat un minut per obrir el marcador, en un tret precís de Yéremi Pino. I l'equip de Quique Setién ha estat a prop d'aconseguir el segon poc després, però el tret de Chukwueze ha sortit desviat (53). El Reial Madrid, com en la primera part, ha reaccionat i Benzema ha estat molt a prop d'empatar, però la pilota ha estat desviada per un defensa. En l'inici de l'acció, Foyth ha tocat la pilota amb el braç, de forma involuntària. L'acció ha passat desapercebuda en directe, però el VAR no ha dubtat a cridar l'àrbitre, que després de veure la repetició ha xiulat penal. Benzema, ara sí, no ha desaprofitat l'oportunitat i ha fet l'1-1 (60). Semblava que el Reial Madrid havia aconseguit el més difícil, però a la següent acció en el que ha tocat la pilota amb el braç ha estat Alaba, que havia relliscat, un penal que Gerard Moreno també ha transformat (63).

En el tram final, el Vila-real ha pagat l'enorme esforç físic dut a terme. El Reial Madrid s'ha apropiat de la possessió i ha atacat amb insistència, a la recerca de l'empat. L'ocasió més clara l'ha tingut Rodrygo, però amb la porteria buida no ha estat capaç de rematar entre els tres pals. El Vila-real, per la seva part, ha pogut sentenciar en un parell de contraatacs molt mal finalitzats.