Rodrygo Goes i gràcies. El Reial Madrid ha aconseguit superar el Cacereño gràcies a un solitari gol del mundialista brasiler al segon temps (0-1). El conjunt blanc ha fet un partit molt pobre, però suficient per superar els setzens de final de la Copa del Rei.

El Cacereño sorprèn un Reial Madrid molt suplent

Sobre el paper, un partit molt desigual. Però sobre la gespa ha estat un duel emocionant i molt disputat des del principi. El Reial Madrid, amb un onze amb uns quants suplents i amb jugadors molt poc habituals, s'ha vist sorprès per les ganes d'un Cacereño que ha viscut el partit més important de la seva història.

Carlo Ancelotti / Foto: EFE
Carlo Ancelotti assegut a la banqueta / Foto: EFE

El Reial Madrid s'ha travat en una gespa massa tova i irregular i en la qual el Cacereño s'ha anat fent gran a mesura que passaven els minuts. Les millors ocasions han estat sorprenentment per al conjunt extremeny, que ha notat l'escalf de tot l'Estadi Príncipe Felipe, ple fins a la bandera. La valentia dels jugadors del modest Cacereño, tres divisions per sota del Reial Madrid, semblava convertir-lo un rival directe del conjunt blanc.

El Cacereño ha aconseguit fer 5 xuts en el primer temps i ha generat molt més perill que un Reial Madrid feble i sense esma. Només alguna aventura sense gaire sentit de Marco Asensio ha generat temor, però la falta de connexió amb Rodrygo Goes i Eden Hazard s'ha fet evident. El més destacats d'una primera part sense gols han estat els defenses Éder Militao i Nacho Fernández, que han mantingut la porteria blanca defensada per Andriy Lunin sense encaixar gols.

Aurelien Tchouameni Cacereno Real Madrid
Aurélien Tchouaméni jugant contra el Cacereño / Foto: EFE

Rodrygo decideix el partit

I veient que el panorama no pintava gens bé per al Reial Madrid, Ancelotti ha hagut de recórrer als canvis durant el descans. Fede Valverde i Antonio Rüdiger han deixat Aurélien Tchouaméni i Militao a la banqueta per intentar revolucionar un partit massa ensopit per als interessos blancs. I poc després de la represa, lesió d'Álvaro Odriozola —que per fi ha debutat aquesta temporada amb el Reial Madrid— i entrada al camp de Jesús Vallejo.

Tot anava en contra del Reial Madrid, que veia com els canvis no funcionaven i les lesions el deixaven encara més tocat. I això ho ha aprofitat el Cacereño per espantar els vigents campions d'Europa. Eden Hazard, completant un partit lamentable, ha deixat el seu lloc al jove catalanouruguaià Álvaro Rodríguez. I immediatament després, golàs de Rodrygo, amb dos retalls dins l'àrea, per avançar el Reial Madrid al minut 69.

Sergio Arribas per Asensio ha estat el canvi que ha completat Ancelotti per perdre una mica més de temps i esgotar els últims minuts del partit. El Cacereño ho ha seguit intentant, però no ha tingut suficient fons ni ocasions clares per forçar la pròrroga. I el Reial Madrid, patint, passa als vuitens de final de la Copa.

Rodrygo Goes Real Madrid / Foto: EFE
Rodrygo Goes celebrant el seu gol contra el Cacereño / Foto: EFE

L'Espanyol remunta a la Copa del Rei

I ja mirant la resta de partits disputats aquest dimarts a la Copa del Rei, cal destacar la remuntada de l'Espanyol contra el Celta de Vigo. El conjunt perico ha forçat la pròrroga i s'ha acabat imposant per 3-1.

El València, el Vila-real, el Llevant, el Sporting de Gijón i el Ceuta (contra l'Elx) també han passat als vuitens de final. I aquest dimecres a la nit serà el torn del Barça contra l'Intercity de Sant Joan d'Alacant.