El Reial Madrid necessita generar ingressos. El fitxatge de Mbappé no serà l'únic que aterrarà aquest estiu al Santiago Bernabéu, pel que el club blanc haurà de traspassar a algun dels seus jugadors. I un dels que són a la rampa de sortida és Vinicius Tobias, lateral dret de la Castilla. El brasiler està cedit pel Shakhtar Donetsk, però el Reial Madrid té una opció de compra per a aquest estiu de 10 milions d'euros. El jugador està rendint bé en el filial, fins al punt que el Reial Madrid s'havia plantejat l'opció de pujar-lo al primer equip, perquè sigui el suplent de Dani Carvajal.

Tot ha canviat per una trucada del València, que està molt interessat a fitxar Vinícius Tobias. El club che té al cap fitxar joves perles que puguin rellançar el projecte i fa temps que tenen el lateral dret, de només 19 anys, en el punt de mira. De fet, diversos mitjans pròxims al Reial Madrid afirmen que aquesta setmana hi ha hagut una reunió entre el representant de Vinícius i el València, per comprovar la viabilitat de l'operació.

Vinícius Tobias Arandina Reial Madrid / Foto: EFE
Vinícius Tobias, en un partit del Reial Madrid / Foto: EFE

El València vol fitxar Vinicius Tobias

El Reial Madrid ha descartat el retorn de Vinícius al Shakhtar, ja que es tracta d'un diamant en brut. El jugador ha millorat molt a les ordres de Raúl, per la qual cosa poder fitxar-lo per 10 milions d'euros és una gran oportunitat. La decisió, doncs, està entre quedar-se a Vinícius, ja sigui per seguir a la Castilla com perquè sigui el suplent de Carvajal, o fitxar-lo per després donar-li una sortida, sigui com cedit o com traspassat, sempre que la quantitat superi els 10 milions d'euros.

El València no té capacitat per posar a sobre de la taula una quantitat tan elevada per un lateral dret, per la qual cosa el pla de l'equip de Mestalla és aconseguir la cessió del brasiler, afegint una opció de compra no obligatòria d'entre 15 i 20 milions d'euros. L'operació està en marxa, ja que Vinicius Tobias vol jugar a la Primera Divisió, sigui en el Reial Madrid o al València.

Vinícius Tobias Aurélien Tchouaméni entrenament Reial Madrid / Foto: EFE
Vinícius Tobias, lluitant una pilota amb Tchouaméni, en un entrenament del Reial Madrid / Foto: EFE

Al Madrid pel conflicte entre Rússia i Ucraïna

Nascut a São Paulo fa 19 anys, Vinícius Tobias va començar la seva formació a l'Internacional de Porto Alegre, on els tècnics li van canviar de posició, passant de davanter a lateral dret, per aprofitar la seva capacitat per córrer la banda. La seva progressió va ser constant, fins que a l'hivern del 2022 el Shakhtar, un club acostumat a captar a joves talents brasilers, va posar a sobre de la taula 6 milions d'euros per fitxar Vinícius Tobias. Tanmateix, va esclatar el conflicte entre Rússia i Ucraïna, la qual cosa va obligar el Shakthar a donar sortida als seus jugadors, una situació que el Reial Madrid va aprofitar per aconseguir la cessió de Vinicius Tobias, amb una opció de compra de 10 milions d'euros.

I l'impacte de Vinícius Tobias va ser immediat, ja que el brasiler no va tardar a demostrar la seva enorme qualitat. Raúl va confiar en ell, li va donar minuts, conscient que era una gran perla que podria arribar al primer equip. Dos anys després de la seva arribada, Vinícius és titular en el Reial Madrid Castilla, encara que el seu futur podria estar a València. Al lateral dret se li ha quedat petita la Primera RFEF.