Un Barça versàtil i amb molts registres torna a repetir el resultat de victòria per la mínima i amb la porteria a zero contra el Vila-real (0-1). Un gol de Pedri González a la primera meitat ha estat suficient per donar una nova victòria als blaugrana a la Lliga Santander i després d'un partit on els culers han dominat i també han sabut sobreviure.

Pedri és el golejador del Barça

Era un partit gran a la Ceràmica i un duel dels complicats per al Barça en aquest tram final de temporada. I Xavi Hernández ha seguit amb el quart migcampista, que era Gavi a l'extrem esquerre, i amb un omnipresent De Jong i un contundent Kessie repartint-se les tasques del lesionat Busquets. El Barça se sent molt còmode amb aquesta nova formació de gala i ho ha demostrat contra el Vila-real.

Frenkie de Jong y Baena en un duelo del Villarreal FC Barcelona / Foto: EFE - Manuel Bruque
Frenkie de Jong jugant contra el Vila-real / Foto: EFE - Manuel Bruque

Tot i que l'equip de l'exentrenador blaugrana Quique Setién ha lluitat per tenir el domini de la pilota, els culers han sabut gestionar totes les circumstàncies. Ja al minut 3, primera mostra de màgia de Pedri, amb una passada en llarg que ha deixat sol Lewandowski que no ha pogut definir a gol davant del veterà Pepe Reina. Però un Barça molt actiu ha començat avisant.

Els blaugrana ho estaven fent pràcticament tot bé. Dominadors, deixant jugar el rival quan volien, amb intensitat i sense gaires fissures. El recuperador De Jong s'estava convertint en el gran animador del partit. Però també han destacat un molt actiu Lewandowski, un insistent Raphinha, un treballador Gavi i el màgic Pedri. En atac, tot rutllava. I en defensa, solidesa d'Araujo, Christensen, Balde i Kounde, i un Ter Stegen amb poca feina.

Semblava que el duel es podia decantar pels detalls, i així ha estat. Al minut 18, en la gran jugada del Barça de la primera part, s'ha mogut el marcador. Jugada rapidíssima dels blaugrana i paret al primer toc entre Pedri i Lewandowski perquè el canari fes el seu setè gol de la temporada amb una calma de golejador veterà des de dins l'àrea. Després ha arribat la greu lesió al genoll dret del groguet Coquelin, i el duel s'ha refredat. Només una ocasió molt clara de Morales en l'última jugada de la primera meitat ha pogut anivellar el marcador, però el davanter madrileny no ha afinat la punteria.

Pedri y Lewandowski celebran gol en Villarreal / Foto: EFE - Manuel Bruque
Pedri González i Robert Lewandowski celebrant el primer gol contra el Vila-real / Foto: EFE - Manuel Bruque

La resistència del Barça

Però a la segona meitat ha canviat la tònica. El Barça ha perdut el control pels mèrits del Vila-real. Els castellonencs han trobat el seu escenari, dominant i fent recular els catalans. I els culers han apostat per les transicions ofensives.

I aleshores han sortit les millors versions d'Araujo i de Christensen, mantenint el Barça amb avantatge. Però és que Lewandowski i Raphinha també estaven avisant quan tenien espai per córrer. I com que el partit no es decidia ni per una banda ni per l'altra, han anat passant els minuts fins que Xavi ha decidit donar entrada a Ferran Torres i Jordi Alba en el tram final.

Lewandowski mano a mano FC Barcelona Villarreal / Foto: EFE - Manuel Bruque
Robert Lewandowski jugant contra el Vila-real / Foto: EFE - Manuel Bruque

El Barça s'ha mostrat versàtil i sabent conviure de totes les maneres. Ha sobreviscut a tot. Fins i tot, ha rebut un gol de Chukwueze al minut 90, però hi havia fora de joc previ. I d'aquesta forma els blaugrana segueixen sent líders de la Lliga amb 11 punts de distància respecte el Reial Madrid i sumen l'onzena victòria d'aquest impecable 2023. I des del 2007 que segueixen sense perdre a Vila-real.