"Vaig aprendre a jugar de nou a futbol amb 30 anys". Així parla Thierry Henry sobre l'experiència de jugar sota les ordres de Pep Guardiola al Barça. L'exdavanter francès, en una tertúlia de la cadena Sky Sports, detalla com va influir l'entrenador català en la seva carrera.

"Després del que havia aconseguit al nivell de l'Arsenal, Mònaco, Juve i internacional, vaig entendre el futbol d'una manera diferent. Entenent l'espai, entenent quedar-se en la posició i entenent que has de donar sempre el 100%. Fins i tot quan frenàvem per beure aigua havíem de tornar corrent", assegura Henry. 

Segons l'exfutbolista, el mètode de Guardiola es desenvolupa, creix i triomfa des del detall: "Era massa intel·ligent i per això entrava en problemes. Veu massa coses al mateix temps per rectificar o canviar. A vegades canviava la tàctica cinc vegades en la mateixa part [...] Quan ens deia a mi i a Sam (Eto'o) de jugar entre el lateral dret i el central dret, i fer el mateix a l'altra banda, fixàvem quatre defenses. Érem ell i jo corrent a l'esquena, i Xavi i Iniesta amb la pilota mentre Messi es desmarcava".

Henry, que busca equip després de formar part del cos tècnic de la selecció belga en l'últim Mundial de Rússia, acaba el seu discurs amb una comparació molt visual: "És com si jo et digués que quedéssim a Londres, però no et digués la direcció. Si ets intel·ligent potser em trobaries. Però en Pep et donava el GPS, la direcció, el cotxe i et deia 'ens trobarem allà'. I el trobaves".