Joan Laporta torna a recuperar diversos trets de catalanitat que havia perdut el Barça en els últims anys. El president blaugrana ha aprofitat el primer Clàssic de la temporada entre el Barça i el Reial Madrid de la Lliga Santander per fer un cop sobre la taula i demostrar que la història és important i que no té cap por de recuperar les tradicions de sempre.

Joan Laporta recupera 'Els Segadors'

Però si el Clàssic sempre és especial, aquesta vegada ho ha estat més. Laporta ha tornat amb l'himne nacional de Catalunya, 'Els Segadors'. Es recupera un clàssic al Camp Nou de la mà d'un Laporta que mai ha amagat el posicionament que havia d'adoptar el Barça en aquestes qüestions. "El Barça sempre ha bategat al ritme que ha anat el país. En aquest sentit, el Barça s'ha de posicionar quant a les qüestions de país. El Barça s'ha convertit en una institució global, amb culers a tot el món, però mantenint els nostres orígens, la nostra catalanitat, com a club nascut a Barcelona", afirmava fa uns mesos en una entrevista a ElNacional.cat.

I així ha estat. Un dels primers canvis notables pel que fa a la catalanitat del club i respecte a la junta de Josep Maria Bartomeu, ha estat tornar a fer sonar 'Els Segadors'. Una tradició eliminada des del 2015 i que ha tornat aquesta tarda al Camp Nou just quan el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha fet acte de presència a la llotja.

 

Pere Aragonès recupera la presidència del Camp Nou

A més, Laporta també ha decidit que el president de Catalunya recuperi el lloc presidencial de la llotja del Camp Nou. Un canvi de protocol que Bartomeu va aplicar al 2018 quan va deixar de cedir la cadira principal al president de la Generalitat. El mateix Aragonès va reconèixer fa uns dies a la SER que "em sembla molt bé la decisió de Laporta".

Barça Real Madrid Aragones Laporta Borras

Pere Aragonès presidint el Clàssic / EFE

Així, una de les imatges destacades que ha deixat aquest primer Clàssic de la temporada 2021/22 ha estat la de Pere Aragonès presidint el partit.

'Som-hi culers'

Segon partit amb permís per tornar al 100% de l'aforament i mosaic especial per a l'ocasió amb el lema 'Som-hi culers'.

 

Ha estat el primer Barça-Reial Madrid de Joan Laporta al Camp Nou en aquesta segona etapa des de la presidència culer. Recordem que no és el primer Clàssic des del seu retorn, ja que el passat 10 d'abril ja va viure la derrota blaugrana per 2-1 a l'Estadi Alfredo di Stéfano.

I tot i que el Clàssic sempre és el Clàssic, aquest ha estat molt diferent als dels últims anys ja que no hi ha estat Leo Messi. Absències destacades, però recuperant tradicions. El Barça segueix la seva història i aquesta vegada continua sent un partit especial, a més que la catalanitat segueix al costat del club blaugrana.

 

Imatge principal: Joan Laporta a la llotja del Camp Nou / EFE