Joan Laporta, precandidat a les eleccions a la presidència del Barça, continua sent clar i directe quan parla de política. Ja quan va ser president blaugrana no es va amagar mai del posicionament polític que havia de tenir el club. Sempre al costat del poble de Catalunya, tal com segueix defensant.

Laporta ha explicat a ElNacional.cat que el Barça ha de mantenir els seus orígens, i aquests són "la catalanitat" i el "Més que un club". I també s'ha expressat sobre el partit de l'1 d'octubre del 2017.

El Barça s'ha de posicionar políticament?
El Barça sempre ha bategat al ritme que ha anat el país. En aquest sentit, el Barça s'ha de posicionar quant a les qüestions de país. El Barça s'ha convertit en una institució global, amb culers a tot el món, però mantenint els nostres orígens, la nostra catalanitat, com a club nascut a Barcelona. El "Més que un club" és això, una manera de promoure els drets i les llibertats de Catalunya. La grandesa del Barça és que es pot fer això, defensar la nostra llengua i la nostra cultura, i, al mateix temps, podem estar integrant, defensant i promovent totes les formes de pensar que hi ha dins del barcelonisme. Per això dic que en el Barça que defenso hi cap tothom, i ho penso.

Li va saber greu no ser president l'1 d'octubre del 2017?
El que em va saber greu és l'1 d'octubre. Davant d'una situació al carrer de violència amb gent que anava a votar pacíficament, ho hauria coordinat amb els cossos policials de Catalunya, i es va aconsellar que no es jugués, i jo també n'era partidari. Tampoc hauria deixat aquesta decisió en mans dels jugadors. Ells són el més important que tenim, els artífexs de les victòries, els que fan que el club funcioni molt bé. Els jugadors han de jugar a futbol, procurar que gaudeixin i estar valorats justament com els correspon.