Una part de l'afició del Camp Nou ha respost a la crida del Comitè de Defensa de la República (CDR) del Barça i ha tenyit l'estadi de globus de color groc. Els aficionats blaugrana han esperat fins al minut 17'14" del partit contra el Reial Madrid per fer volar els globus, la majoria des del Gol Nord, on se situa la grada d'animació.

L'acció reivindicativa, acompanyada de crits d''independència' i 'llibertat' aprofita el ressò mediàtic del primer Barça-Madrid de la temporada per internacionalitzar la situació política que es viu a Catalunya i condemnar la presó dels líders polítics i activistes independentistes, a més de donar suport als exiliats.

No és la primera vegada que el color groc decora un partit del Barça a l'estadi. En l'anada dels quarts de final de la Champions 2017/18 entre el Barça i la Roma, el Camp Nou també va veure com volaven globus grocs. En aquella ocasió, la UEFA va obrir un expedient al club perquè algun globus va caure sobre la gespa. La investigació, però, no va derivar en cap tipus de sanció.