L'encara precandidat a la presidència del Barça Víctor Font ha demanat que el club potenciï una forma alternativa per poder votar en les eleccions del 24 de gener. Font ha posat èmfasi amb la gran necessitat que hi hagi participació en els comicis durant la presentació de la seva àrea social.

Un model de votació antiquat

"Si el club no posa a disposició una forma alternativa de votar, no es podran fer les eleccions el dia 24", ha assegurat. Font creu que "o es busca una forma alternativa per votar o no es podrà", ha considerat després de lliurar 4.713 signatures a les oficines de club, lluny de les 10.257 de Joan Laporta.

"Que només poguessin votar 15.000 socis comportaria problemes de legitimitat", ha afegit el precandidat. A més, Font, acompanyat a l'escenari de qui seria el seu màxim executiu en cas de guanyar a les urnes, el periodista Antoni Bassas, ha opinat que "els mecanismes del club per al procés de vot de censura i de l'actual procés electoral són antiquats".

Reclamació a la junta electoral

En aquest sentit, ha afegit que "la rumorologia de possibles compres de signatures i de corrupció fan molt mal al Barça i ja existeix la tecnologia per evitar-ho, per això s'han de revisar i modernitzar els processos electorals". I preguntat per què li sembla que alguns precandidats destruïssin les signatures en no aconseguir el nombre necessari de suports, Font ha assegurat que "fets com aquests danyen molt a la institució" i fins i tot ha revelat que "es volien acceptar paperetes que no contenien el número de soci del signant".

Els interventors de 'Sí al futur' han reclamat a la Junta Electoral que se sigués rigorós, però han considerat que el número de soci no era imprescindible i que "el que cal, per sobre de tot, és fomentar la participació", els han assegurat. Tampoc han atès la petició d'enviar un missatge electrònic a cada soci per validar que havia donat el suport que constava a la butlleta.

El Barça, el favorit dels nens

L'empresari de Granollers contempla la reducció de sis a quatre dels anys de mandat. A més, Font ha anunciat que "hi haurà un sistema de consultes vinculants i no vinculants".  Altres propostes de la precandidatura en l'àmbit social són els paquets d'entrades destinats a les famílies perquè tinguin preus més assequibles que els actuals i una reforma del Seient Lliure, que comportarà descomptes per als socis abonats que vagin habitualment al Camp Nou.

"La nostra ambició és que el Barça es converteixi en l'equip favorit dels nens i les nenes al voltant de el món", ha assegurat Font. A l'acte també s'ha presentat Marc Duch, president i fundador del grup d'opinió 'Manifest Blaugrana', com el responsable del Comissionat Social; i a Toni Rovira, directiu de Joan Laporta entre 2003 i 2008, com a responsable del Comissionat de Penyes.

 

Imatge principal: Víctor Font durant l'acte de presentació de la seva àrea social / @sialfutur