L'impuls de Víctor Font i el seu projecte han quedat en segona posició amb més de 16.600 vots, el que ha suposat gairebé el 30%. El més destacat ha estat la unió i l'abraçada entre els tres candidats després de saber-se els resultats.

Cordialitat absoluta del líder de Sí al futur que ha celebrat l'alta participació dels comicis blaugrana amb més de 51.000 vots. "És bo per a la institució que celebrem una campanya democràtica com la d'avui i que felicitem el guanyador", ha expressat. Font ha volgut agrair el suport de milers de barcelonistes que han confiat en el seu projecte: "Agraeixo la confiança a milers de barcelonistes i em quedo amb la sensació que les llavors del Barça del futur han quedat arrelades".

L'empresari català era conscient de la força de Laporta: "Lluitàvem contra un expresident molt conegut i ha estat complicat". "Esperàvem guanyar, partíem d'una posició molt desfavorable. Teníem un dèficit de notorietat no només amb el candidat Laporta sinó amb l'altre candidat i també amb altres precandidats que es van quedar en el camí. La situació que viu el club, tan complexa, molts socis han vist amb Laporta tornar a aquells moments del passat de tant èxit que és una decisió natural i fàcil", ha comentat.

Font s'ha posat "a disposició del club per ajudar-lo en tot allò que puguem" i ha manifestat "la il·lusió de transformar el club i portar-lo cap al futur". "Espero que el nou president pugui fer front a les dificultats de la millor manera possible", ha afegit.

Laporta elecciones Barca EFE

Laporta celebrant la victòria a les eleccions / EFE

Toni Freixa afirma que no farà oposició

Toni Freixa, per la seva part, tercer a les eleccions a la presidència del FC Barcelona amb el 8,58% dels vots, ha assumit la dura derrota a les urnes i no ha dubtat en felicitar i abraçar al clar vencedor, Joan Laporta, amb qui ha tingut més d'una topada en el passat. "Ara hem d'anar units i com a soci del Barça que soc sempre estaré al costat del president elegit. És una victòria que no admet cap discussió i ha estat la voluntat del soci. La nostra voluntat és respectar-la, ja ho vam fer el 2015 i ara també", ha afirmat l'advocat.

A més, Toni Freixa ha afirmat que no farà oposició al mandat de Joan Laporta, ja que el que toca ara és que tot el barcelonisme estigui unit, en un moment en què el club passa una crisi enorme en totes les seves àrees, amb el Barçagate com a punt culminant. "No faré oposició. Ara toca que anem tots a una. Volíem una participació alta perquè el president tingués un ampli consens i així ha estat", ha conclòs.

Carles Tusquets també felicita Laporta

Una altra de les imatges de la jornada electoral ha estat la de Carles Tusquets, president de la Junta Gestora, entrant al box de Joan Laporta per felicitar-lo. "Aquestes eleccions eren les més importants per les circumstàncies que estem vivint, s'han organitzat de manera modèlica i vull que feliciteu el president de la gestora, Carles Tusquets", ha afirmat Laporta davant de la sorpresa de Tusquets. I és que no s'ha d'oblidar que ambdós van protagonitzar una discussió epistolar en ple debat sobre la necessitat o no de fitxar Eric Garcia.

Laporta ha reiterat per activa i per passiva que el Barça ha d'estar ara més unit que mai, i ho ha tornat a demostrar.

 

Imatge principal: Escena de màxima cordialitat entre Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / FC Barcelona