"Laporta". Aquesta és la paraula que més ha repetit Víctor Font, candidat a la presidència del FC Barcelona, en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació d'aquest dijous, una aparició pública en la qual s'ha vist un Víctor Font crispat, bel·ligerant i per moments arrogant que ha atacat amb duresa Joan Laporta en bona part de les seves respostes.

Font acusa Laporta de muntar la candidatura uns mesos abans i reunint amics

Els atacs cap a Laporta per part de Víctor Font han començat després de ser qüestionat sobre les paraules de Jordi Cruyff, que fa uns dies va afirmar a El Larguero de la Cadena Ser que el seu pare, Johan Cruyff, hauria votat Laporta. "Ens diem Sí a futur perquè tenim el compromís de portar el club al segle XXI. Això es fa amb paraules boniques, amb lones i reunint amics i coneguts uns mesos abans de les eleccions? Nosaltres els noms no els vam decidir fa 2 mesos quan vam dir, 'vinga, muntem una candidatura'. El Barça no pot perdre ni un segon. Cal tractar els socis com a gent madura. Presentar-se dient 'quan entri en el club treballaré, treballaré i treballaré' és una irresponsabilitat. Prefereixo parlar del Barça que de lones", ha atiat Víctor Font en referència a Joan Laporta.

Víctor Font EFE

Víctor Font, en un acte de la seva campanya electoral / EFE

I Víctor Font també ha disparat contra Laporta en ser qüestionat sobre per què Xavi i Jordi Cruyff no han admès públicament anar a la seva candidatura, fins al punt d'insinuar que hi ha emblemes del Barça que no es mullen per por que Laporta els aparti del seu projecte. "Hi ha persones que ens han permès donar el nom, altres que s'han pogut posar a treballar amb nosaltres des del primer minut i altres que no podem donar el nom perquè tenen compromisos. Quan diem noms hi ha candidatures que fins i tot els amenacen. 'Si no van amb mi no entraran al Barça'. Per això hi ha por. No es mullen. Us imagineu que guanya Laporta i no porta Xavi per haver treballat amb nosaltres? Això no és estimar el Barça [en referència al nom de la candidatura de Laporta], és estimar-se a un mateix. Molta gent s'ha rigut de nosaltres per portar tant temps treballant. Ens han dit que les eleccions es guanyen amb lones i anuncis".

Font insinua una campanya en contra d'ell per "els fidels seguidors de Laporta"

Un altre dels punts que Víctor Font ha aprofitat per carregar contra Joan Laporta ha estat el d'Eric Garcia, que no va fitxar pel Barça com ell volia per les negatives de Joan Laporta i de Toni Freixa a gastar ara diners en un futbolista que l'1 de juliol pot arribar a cost zero. "La nostra estructura esportiva, la que es compromet però no es compromet, volia Eric Garcia. No ha vingut per temes electoralistes. El senyor Laporta diu que cal animar Koeman, a l'equip, però els ànims han d'anar amb fets. Ja n'hi ha prou de fum. No ens podem gastar 1,5 milions d'euros l'any que ve? Els titulars no diuen 'Laporta diu que no es podran gastar 1,5 milions...".

Font, a més, també ha insinuat que hi ha una campanya a les xarxes socials per atacar-lo. "A les xarxes socials es descontextualitza tot. Ens estan acusant de retardar les eleccions. Però què és això? Al món Twitter m'acusen fins i tot de ser la mà dreta de Tusquets. Els que m'acusen són els fidels seguidors de Joan Laporta. Davant d'un expresident sense projecte, que no vol fer debats, continuarem fent el nostre projecte".

Propostes per millorar l'afluència de públic al Camp Nou

La bel·ligerància de Víctor Font ha deslluït el motiu pel qual, teòricament, ha fet la seva aparició pública, anunciar alguns dels plans que té la seva candidatura per promocionar l'assistència de públic al Camp Nou. "El pròxim any, els 2.000 primers socis que estan a la llista d'espera tindran seient assignat", ha anunciat Font. "Per cada partit oferirem 5.000 entrades a un preu d'abonament per a socis sense abonament", ha afegit.

Font, a més, ha afegit que volen impulsar el creixement de les grades d'animació del Camp Nou i del Palau i promocionar la seva creació al Johan Cuyff.

 

Imatge principal: Víctor Font, candidat a les eleccions del FC Barcelona / Sergi Alcàzar