Un dels plats forts de la campanya electoral ja s'ha presentat. Joan Laporta i la seva candidatura, Estimem el Barça, han presentat aquest dijous la seva proposta sobre l'Espai Barça i també les novetats que volen implementar pel que respecta al ticketing.

Urgència de remodelar el Camp Nou

Laporta, juntament amb Elena Fort, Jordi Llauradó i Juli Guiu, han parlat d'un projecte que és cabdal per les pròximes generacions de barcelonistes i que ha de "ser emblemàtic". Han reclamat la urgència de remodelar el Camp Nou i també del nou Palau Blaugrana i els seus voltants. Es va estimar que el cost seria de 825 milions d'euros, però l'expresident ha intuït que en seran més.

Són molts els canvis que es volen implementar, si arriben a la presidència del club, però pas per pas. Laporta ha recordat que el 2010 van deixar un projecte "meravellós" per la futura junta, però no el van executar, el que va suposar "un error". Abans d'actuar en aquest Espai Barça, Laporta i el seu equip faran una Due Diligence per saber la situació exacta del club. "Fa temps que treballem en l'Espai Barça. Hi ha tot un equip estudiant el tema, analitzant la situació del projecte i buscant millores", ha manifestat Laporta.

Joan Laporta Elena Fort Llaurado Guiu Barca eleccions Sergi Alcazar

Fort repassa els camps del Barça / Sergi Alcàzar

Per la seva part, Llauradó ha assegurat que "el Barça es mereix un estadi a l'alçada del seu prestigi" i que han de ser uns pioners. "Per què no pensem a tornar a ser pioners al món i presentar un projecte sostenible? La sostenibilitat es torna rendible a llarg termini", ha destacat. És per aquest motiu que s'utilitzarien materials sostenibles i no contaminants durant la construcció de l'Espai Barça, també permetria atraure inversors responsables i tenir accés a fons verds europeus i bons verds.

Dues opcions: Camp Nou i allargar les obres o Montjuïc

Un altre dels grans temes del dia ha estat, on jugar mentre hi ha obres al Camp Nou? Hi ha dues possibilitats: seguir jugant al Camp Nou i allargar les obres uns 5-6 anys, o anar a jugar a un altre estadi com pot ser Montjuïc. És un debat que, de moment, Laporta no ha volgut respondre, però sí que s'ha intuït que l'opció de Montjuïc és més coherent.

"Depèn del model constructiu que escollim, volem que el Camp Nou es pugui inaugurar el 2024, per al 125è aniversari. Si s'han de combinar les obres amb l'assistència de públic s'allargarà el projecte 5-6 anys. S'ha de ser transparent. Si marxem dos anys fora del Camp Nou podríem arribar al 2024", ha comentat Laporta.

Fort ha afegit que si "s'aposta per la simultaneïtat d'usos del Camp Nou, hi haurà mesos en què no hi podrà haver públic, com quan toqui fer la coberta". 

L'Espai Barça també inclourà un nou Palau Blaugrana, un Palau petit, una pista de gel i l'FCB Escola. "Tenim el compromís de fer el millor Palau possible, ha de ser la nostra casa esportiva", ha remarcat Fort.

Joan Laporta Elena Fort Barca eleccions Sergi Alcazar

Laporta donant explicacions / Sergi Alcàzar

Els 'naming rights' del Camp Nou

Sobre el negoci, la idea principal que s'ha expressat des d'Estimem el Barça és que l'entitat té unes possibilitats de creixement espectaculars i que es poden explotar molts aspectes. Un dels més destacats són els naming rights del Camp Nou: "Tenim dues propostes pel tema del naming, però volem concloure si és millor fer-ho tot junt o dividint el Camp Nou i el Palau", ha remarcat Guiu. Una de les dades és que els ingressos amb el nou Estadi s'incrementarien un 50% de mitjana, així que la inversió inicial seria considerable, però a llarg termini sempre surt a compte.

La candidatura de Laporta pretén que els dies de partit, els socis i sòcies culers vinguin abans a les instal·lacions blaugrana i puguin gaudir de tota una experiència. 

Patrocinadors

El Barça rebrà de Rakuten 25 milions d'euros en aquest últim any de contracte, però Guiu ha manifestat que el Barça no està ni dins del top 10 de clubs europeus que més ingressen en aquest concepte. S'ha remarcat la necessitat de millorar la relació amb els patrocinadors i sumar nous actius.

Joan Laporta Espai Barca Sergi Alcazar

Laporta amb la proposta de l'Espai Barça / Sergi Alcàzar

També hi ha hagut temps per repassar l'actualitat. Laporta ha agraït les paraules de l'altre dia de Jordi Cruyff. "Em va agradar molt que el fill de Johan Cruyff recordés el seu pare i digués el que va dir (que votaria a Laporta). Li tinc un gran afecte, no ha de ser fàcil ser el fill de Johan Cruyff".

A més, amb les lesions que hi ha en defensa i el baix nivell d'Umtiti, ha tornat a sortir el tema d'Eric Garcia. "Per coherència econòmica, estatutària i esportiva no s'havia de fitxar Eric Garcia. Quin missatge li envies als jugadors de la Masia?", ha sentenciat.

 

Imatge principal: Laporta amb el seu equip durant la presentació de l'Espai Barça / Sergi Alcàzar