Novak Djokovic, número 1 del tennis mundial i guanyador de 20 Grand Slam, és el gran perdedor dels Jocs Olímpics Tòquio 2020. I no perquè se'n vagi cap a casa sense cap medalla, sense completar el seu somiat Golden Slam, sinó per haver deixat la seva imatge pels terres amb una actitud impròpia d'un esportista del seu nivell.

Crítica a Biles i espectacle lamentable contra Carreño

Djokovic va començar el seu periple per la vergonya amb les seves polèmiques declaracions sobre la retirada de la gimnasta Simone Biles, que va deixar la competició per equips i després la prova all around en no sentir-se psicològicament preparada. "La pressió és un privilegi i sense ella no existiria l'esport professional. Si el teu objectiu és ser al cim del teu esport has d'aprendre a bregar amb ella i amb els moments difícils, tant en la pista com fora d'ella." La minimització d'un assumpte tan seriós com són les malalties mentals va provocar que Djokovic fos durament criticat.

I clar, en la vida aquest tipus d'actes acostumen a agafar el bitllet de tornada, i a Djokovic li ha succeït aquest dissabte. Després de quedar fora de la seva final somiada, el tennista serbi s'havia de jugar el bronze contra Pablo Carreño. En el tercer i decisiu set, el tennista asturià s'ha anat imposant, el que ha tret de polleguera Djokovic, que ha començat a colpejar la seva raqueta contra el terra i fins i tot l'ha tirat a la grada, una demostració de no saber bregar amb la seva estimada pressió.

Carreño Djokovic EFE

Djokovic ha estat una ombra davant d'un Carreño imponent / EFE

Djokovic renuncia a lluitar pel bronze per centrar-se en l'US Open

Djokovic, però, encara no havia acabat aquí el seu lamentable xou. I és que el serbi no només competia en individuals, sinó també en dobles mixtos. Poc després de quedar-se fora de la final en perdre contra l'alemany Alexander Zverev, Djokovic i Stojanovic també van quedar fora de la final de dobles, per la qual cosa tot quedava pendent del tercer i quart lloc.

Poc després de perdre contra Carreño, Djokovic ha anunciat que renuncia a lluitar pel bronze per unes molèsties a l'espatlla esquerra, amb l'objectiu d'arribar en plenes condicions a l'US Open. Tenint en compte que no es tracta d'una lesió, sinó d'unes molèsties, es fa complicat entendre que un esportista renunciï a lluitar per una medalla olímpica, i menys quan aquesta decisió perjudica greument una companya.

 

Imatge principal: Novak Djokovic, durant el partit contra Pablo Carreño / EFE