Després d'una primera jornada del Tour de França amb molta tensió i dues caigudes massives, una mica de calma no ha anat malament. Els 183,5 quilòmetres entre Perros-Guirec i Mûr-de-Bretagne Guerlédan ha estat un passeig per a alguns, però també un moment per canviar-ho tot per a d'altres. Mathieu van der Poel s'ha exhibit en l'any del seu debut a la ronda francesa, ha aconseguit guanyar la segona etapa i també el mallot groc de líder.

Doble exhibició de Van der Poel

Molta tranquil·litat en un dia que els ciclistes no han volgut arriscar. Només esperaven que passessin les hores fins arribar al doble ascens del Mûr-de-Bretagne en els últims quilòmetres perquè els qui volen lluitar per la general tinguessin una segona batalla. I així ha estat. Escapada habitual de la jornada, però en el moment indicat el gran grup ha tingut la paraula.

En el primer ascens del Mûr-de-Bretagne, Van der Poel s'ha posat a prova. Atac dels seus, sense mirar enrere, i potser ha estat massa agosarat. Estava a 17 km i encara quedava molt per acabar. Això sí, ha arribat primer a dalt i s'ha endut uns segons de bonificació.

En el segon ascens, ja amb més protagonistes, però només amb un nom propi. Novament Van der Poel ha estat qui amb un contraatac ha deixat tota la resta de rivals sense paraula. El ciclista neerlandès ha marxat com ha volgut i quan ha volgut. I així ha debutat al Tour de França amb victòria i una exhibició. A més, de regal, s'enfunda el mallot groc de líder.

Julian Alaphilippe, líder després de la primera jornada, no ha pogut seguir el ritme de Van der Poel ni tampoc el del petit grup que ha perseguit el neerlandès. El vigent campió del món ha cedit la primera posició de la general. Tadej Pogacar i Primoz Roglic, els dos grans favorits per guanyar a París, han estat segon i tercer de l'etapa respectivament.

Etapa 2: Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne Guerlédan

  Nom Equip Temps
1 Mathieu van der Poel  Alpecin 4h18'30"
2 Tadej Pogacar  UAE +6"
3 Primoz Roglic  Jumbo m.t.
4 Wilco Kelderman  Bora m.t.
5 Julian Alaphilippe  Deceuninck +8"

 

General Tour de França

  Nom Equip Temps
1 Mathieu van der Poel  Alpecin 8h57'25"
2 Julian Alaphilippe  Deceuninck +8"
3 Tadej Pogacar  UAE +13"
4 Primoz Roglic  Jumbo +14"
5 Wilco Kelderman  Bora +24"

 

Imatge principal: Mathieu van der Poel celebrant la victòria en la segona etapa del Tour de França / EFE