Ernesto Valverde guarda una estreta relació amb el futbol femení. El tècnic extremeny, quan assessorava l'Athletic Club, va rebre l'encàrrec d'Andoni Zubizarreta, aleshores secretari tècnic, de crear l'equip femení de l'Athletic. "Jo en aquella època no estava entrenant i vaig haver de començar a assabentar-me de tot el futbol de la zona. El que vam fer va ser agafar un equip, el Leioa, i canviar-li el nom per convertir-lo en el filial de l’Athletic", ha explicat orgullós Valverde en el marc de les jornades 'És futbol, i és femení'.

L'èxit va ser immediat i les futbolistes basques van entrar a la Lliga per la porta gran. "L’experiència va ser genial perquè va suposar un ‘boom’. Lezama, la ciutat esportiva, sempre s’omplia. Allò va ser molt important per a tota aquella gent que havia de pidolar un camp per poder entrenar", ha dit l'actual entrenador del Barça al costat del seu homònim, Fran Sánchez, cap del primer equip femení. En un ambient molt distès, els dos tècnics han disseccionat l'estat de salut d'un esport que cada dia té més repercussió. 

“Amb el futbol femení està passant el mateix que en el seu dia va passar amb el futbol formatiu. Els clubs inverteixen cada vegada més i a nivell mediàtic hi ha més visibilitat", ha assegurat Sánchez, que també ha volgut llençar un missatge per a tots aquells que a dia d'avui encara tenen prejudicis: "Animo a tota la gent que vingui als camps a veure futbol femení perquè s’acabarà enganxant”.

ernesto valverde fran sanchez   barça
FC Barcelona

Valverde s'ha declarat un seguidor del futbol femení i ha minimitzat les diferències respecte el masculí: "La distància és molt propera. Es gaudeix més amb el futbol femení per una qüestió d’il·lusió. Quan van arribar les noies a Lezama va ser espectacular per tot el que transmetien. Ara n’hi ha que són molt conegudes”.

La fotografia oficial del Barça d'aquesta temporada es va realitzar barrejant els jugadors i les jugadores dels dos equips. Un gest sense precedents que busca enfortir les relacions, tot i compartir zones d'entrenaments amb comptagotes. "Els petits detalls sempre ajuden. Fer-nos la fotografia de manera conjunta va estar molt bé. Això és qüestió de sumar detalls per anar avançant”, ha dit Vaverde mentre ha pronosticat un bon futur: "És un procés llarg que encara ha de normalitzar-se més amb estructures de futbol base. La visibilitat genera afició. I amb el temps es veuran els resultats".

La xerrada, informal i divertida entre els dos entrenadors, ha acabat amb dues promeses. La primera, ratificada pel president Josep Maria Bartomeu, és que el primer equip femení jugarà un partit de futbol al Camp Nou abans que acabi la temporada. I la segona és que Valverde veurà en primera persona les jugadores de Fran Sánchez. Aquest cap de setmana es presenta una ocasió immillorable per complir la segona. Messi i companyia visiten dissabte el Màlaga (20.45 hores), mentre que el líder de la Primera Divisió femenina, l'Atlètic de Madrid, juga el diumenge contra el Barça a la ciutat esportiva Joan Gamper (20.00 hores).