El Barça afrontarà el Clàssic d’aquest dimecres com a líder de la Lliga. Aquest diumenge, el Reial Madrid tenia l’oportunitat de superar l’etern rival a la classificació, però el conjunt de Zinedine Zidane ha punxat a Mestalla davant d’un València especialment encertat. Carlos Soler, a dotze minuts del final, havia entregat la victòria al conjunt ché, però Benzema ha aconseguit rescatar un punt pel seu equip en el darrer minut del temps afegit (1-1).

Domini estèril

Dominar totes les facetes del joc està molt bé però no serveix de res si no s’aconsegueix perforar la porteria contrària. Això és el que deu haver dit Zinedine Zidane als seus jugadors durant el descans, i és que a la primera part, tot i ser infinitament superior, el Reial Madrid ha desaprofitat moltes ocasions per situar el 0-1 al marcador.

Comandats per un excels Karim Benzema, els blancs han arribat constantment a la porteria de Jaume Domenèch, titular per la lesió de l’exblaugrana Jasper Cillessen. Durant els primers 20 minuts, Fede Valverde, Nacho, Toni Kroos i el propi Benzema l’han posat a prova amb xuts des de fora de l’àrea, però el valencià ha respost amb encert i seguretat sota pals. El setge de l’equip de Zidane era total.

ferran torres courtois madrid valencia efe

El rumb del partit, però, ha canviat lleugerament després de la primera hora de joc. Els responsables d’aquest fet han estat, en gran mesura, Dani Parejo i Ferrán Torres. El primer, perquè s’ha convertit en la brúixola del seu equip al centre del camp, i el segon, perquè ha intimidat per primer cop el Madrid amb una rematada de cap que no ha entrat a la porteria blanca de miracle. Thibaut Courtois, en la seva primera intervenció, s’ha empassat la pilota i ho ha pogut pagar molt car.

Courtois, providencial

La dinàmica creixent del València s’ha magnificat en els primers quinze minuts del segon temps, moment en el qual el conjunt local ha pogut estrenar el marcador. El protagonista de l’acció ha estat, de nou, el jove Ferrán Torres, que ha estat a punt de batre Courtois en un u contra u que el belga ha avortat amb encert.

L’ocasió del jugador del planter ha encès el públic del Mestalla i ha atemorit els jugadors del Madrid. Per primer cop en tot el partit, el vent bufava a favor del València.

Tot i que comptava amb les baixes de Kévin Gameiro i Maxi Gómez, Albert Celades ha transmès una concisa clara al seu equip: contundència defensiva i pilotes a l’esquena del Madrid. L’entrada al terreny de joc de Gareth Bale i Vinícius no ha alterat el seu encertat pla.

benzema madrid efe

Així, quan quedaven dotze minuts per al final del partit, una nova incursió valencianista l’ha aprofitat Carlos Soler per signar l’1-0. Daniel Wass ha combinat amb Rodrigo a la banda dreta i ha regalat el gol al migcampista local amb una centrada al cor de l’àrea.

El Madrid ha perdut els papers durant la resta de partit, però quan semblava que el València s'enduria els tres punts, Benzema ha aconseguit rescatar un punt amb una rematada en el darrer minut del temps afegit. Courtois, que havia pujat a rematar un córner a la desesperada, ha aconseguit tocar la pilota, Jaume no ha aconseguit atrapar-la i el francès, letal, ho ha aprofitat.

Amb l'empat, els blancs seguiran segons a la classificació, a un punt del Barça. Dimecres vinent, oportunitat pel conjunt d’Ernesto Valverde per distanciar-se de l’etern rival, un conjunt que a Mestalla ha demostrat que, encara que alguns vulguin amagar-ho, segueix tenint moltes carències.