Els grans clubs d'Europa sempre volen fitxar els millors futbolistes, però aquest any els problemes econòmics segueixen molt presents en diversos d'ells. I per això es busquen i es rebusquen jugadors en el mercat de fitxatges. I clubs com el Barça, el Manchester United i l'Arsenal han de trobar alternatives en els jugadors que són una ganga.

En joc el futur de Xavi Simons

I un dels futbolistes que podria ser culer, però que no ho serà perquè Xavi Hernández no vol és Xavi Simons. El migcampista neerlandès es va formar al Barça, però va fer el salt al futbol professional de la mà del PSG, i ara és futbolista del PSV. I ha fet una grandíssima temporada als Països Baixos.

Xavi Simons PSV / Foto: Europa Press
Xavi Simons jugant amb el PSV / Foto: Europa Press

És per això que, encara que té contracte fins al 2027, podria canviar d'aires aquest estiu. Tornar al Barça no és una opció que es contempli, però sí ho és que pugui tornar al PSG, ja que el club parisenc té una clàusula de recompra de 6 milions d'euros. Tot i això, també podria ser que es quedés al PSV o que pensés en un nou destí, ja que és una ganga perquè el seu preu de mercat no seria gaire més alt.

I és per això que haurà de valorar molt bé si canviar d'aires, ja que l'interès per Xavi Simons també ve d'Anglaterra o Alemanya. El Manchester i l'Arsenal són els més ben posicionats per endur-se'l, però també apareixen el Brighton, el Tottenham Hotspur, el Borussia Dortmund i el RB Leipzig. Una sèrie de clubs de primer nivell que es volen endur la gran perla de només 20 anys que està sorprenent als Països Baixos.

xavi simons psg europa press
Xavi Simons jugant amb el PSG / Foto: Europa Press

Xavi Simons va perdre l'oportunitat del Barça

A tot això, cal saber que Xavi Simons és un futbolista que està en alça. El migcampista neerlandès és molt hàbil amb la pilota als peus, és futbolísticament molt intel·ligent i és capaç de fer grans esforços per atacar i per defensar. És un jugador polivalent i amb moltes capacitats per marcar la diferència sobre la gespa i ser determinant.

I el que tothom sap és que Xavi Simons no jugarà al Barça perquè ja va perdre la seva oportunitat. Xavi Hernández no és un entrenador d'acceptar els jugadors que van voler marxar en el seu moment per voluntat pròpia. El Barça no pot ser una ONG que hagi de recuperar els exfutbolistes culers desemparats.

Xavi Simons Barça @xavisimons
Xavi Simons celebrant un títol amb el Barça fa uns anys / Foto: @xavisimons

Així doncs, el futur de Xavi Simons és una incògnita, però segur que el resoldrà en els propers dies o setmanes. I tot fa indicar que no seguirà al PSV, perquè ha demostrat sobradament que pot jugar en un club de molta més entitat.