Xavi Simons va ser un dels noms que van ser a l'agenda del Barça durant l'estiu. Es va especular molt seriosament sobre la seva tornada, aprofitant que finalitzava contracte amb el Paris Saint-Germain el mes de juny, i no tenia intenció de renovar. Estava cansat de les poques oportunitats que li garantien al primer equip, així que va optar per rebutjar totes les propostes que Nasser Al-Khelaïfi li va fer per renovar.

Això va despertar l'interès de Joan Laporta i de Mateu Alemany, que no s'ho van pensar dues vegades a l'hora de posar-se en contacte amb l'internacional neerlandès. Tanmateix, no va ser possible arribar a un acord, per dues raons de pes. La primera és per les elevades pretensions econòmiques que tenia, i la segona, perquè Xavi Hernández no li garantia minuts ni continuïtat. De fet, la idea és que tingués fitxa del filial.

Xavi Simons PSV / Foto: Europa Press
Xavi Simons/ Foto: Europa Press

De manera que el prometedor futbolista de tan sols 19 anys va acabar descartant el seu aterratge en el Camp Nou, després de rebre l'oferta del PSV Eindhoven, que sí que li prometia tot el que sol·licitava. I el temps ha donat la raó al crac nascut l'any 2003, que per fi ha aconseguit deixar enrere el cartell de gran promesa, i convertir-se en una realitat. Perquè s'ha assentat com una peça clau, i ha mostrat un rendiment sensacional en l'Eredivise.

Els 16 gols i les vuit assistències que acumula entre totes les competicions així ho acrediten, uns números escandalosos, que han provocat que Simons sigui un dels jugadors més cotitzats del continent. Va estar en el Mundial de Qatar, encara que no va tenir pràcticament oportunitats, i en el Barça es penedeixen de no haver-lo firmat quan van tenir l'oportunitat. Però de nou han començat a pensar a repatriar a una de les grans perles de La Masía, que no van aconseguir retenir en el seu moment.

Torna a sonar amb força per vestir de blaugrana, però en aquesta ocasió, per posar-se a les ordres de Xavi, i ser una peça valuosa.

Simons, de visita a Barcelona

I la recent visita de Simons a Barcelona, per passar temps al costat del seu gran amic Alejandro Balde, amb qui va compartir vestidor en les categories inferiors, ha provocat que els rumors tornin a guanyar força.

Si manté aquesta progressió, Laporta no ho dubtarà a l'hora d'intentar que aterri en el Barça, encara que per a això sigui necessària una inversió aproximada de 30 milions d'euros com a mínim.