Unai Simón és un dels millors porters de LaLiga Ea Sports i un dels que presenta millor ràtio de gols encaixats del campionat. Per a Luis de la Fuente, el futbolista basc és el millor porter espanyol i, per aquesta raó, el jugador de l'Athletic Club parteix com a favorit per ser el titular sota pals en la pròxima Eurocopa 2024.

No obstant això, amb alguns dels possibles competents descartats com el ja suplent fix del Reial Madrid, Kepa Arrizabalaga, el qui més pot posar en una situació de compromís De la Fuente és David Raya. El porter català de 28 anys juga a l'Arsenal en qualitat de cedit per part del Brentford i aquest darrer cap de setmana va assolir un fet molt ressenyable: convertir-se en el primer porter a arribar a les 10 porteries a zero en la present Premier League.

David Raya Arsenal / Foto: Europa Press
David Raya, porter de l'Arsenal / Foto: Europa Press

David Raya amenaça la titularitat d'Unai Simón

Arsenal i Manchester City van empatar 0-0 aquest darrer diumenge en un partit que atorga un avantatge de 2 punts al Liverpool, que ara lidera la taula en solitari. Va ser el conjunt citizen qui més va fregar el gol, però una labor defensiva titànica del combinat londinenc va forçar el repartiment de punts.

David Raya, precisament, no va haver de protagonitzar una gran quantitat d'aturades, sinó que van ser els seus centrals qui van quallar un partit excel·lent, evitant que els de Pep Guardiola trobessin el gol. Sigui com sigui, Raya segueix fent mèrits, no només perquè l'Arsenal decideixi quedar-se'l en propietat intentant el seu fitxatge aquest pròxim estiu, sinó que, a ulls de De la Fuente, també acumula bona fama.

Luis de la Fuente dirigiendo un entrenamiento de la seleccion española / Foto: EFE
Luis de la Fuente, dirigint un entrenament de la selecció espanyola / Foto: EFE

El joc de peus, el contrast més evident entre David Raya i Unai Simón

Sota pals, ambdós porters agraden. És Unai Simón qui, fins a la data, parteix com a favorit per a ocupar-se de la porteria espanyola a l'Eurocopa 2024. El vitorià, a jutjar per les decisions del seleccionador en el darrer Mundial i als partits de classificació, és qui més confiança transmet a Luis de la Fuente.

Malgrat tot, no a part de l'afició. El joc de peus és el seu clar hàndicap, mentre que David Raya té en el seu peu un dels seus punts forts, clau per a Mikel Arteta en aquest aspecte. De fet, sense anar més lluny, Unai Simón va regalar un gol a Rodrygo durant l'amistós entre Espanya i el Brasil (3-3) que, en cas d'haver estat un partit oficial, li hauria costat a Espanya la victòria davant una de les seleccions més potents del món com ho és la canarinha. Veurem si el bon moment de David Raya i el gran hàndicap d'Unai acaben canviant el rumb de les decisions de De la Fuente.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!