La UEFA ha anunciat a través d'un comunicat oficial que s'ha obert "un procediment disciplinari" contra el Barça, el Reial Madrid i la Juventus per una possible "violació del marc legal" de la institució presidida per Aleksander Ceferin per l'intent de creació de la Superlliga europea.

Després d'un dia llarg a can Barça, amb reunions per al possible fitxatge de Georginio Wijnaldum i sobre el futur de Ronald Koeman, amb cap decisió definitiva, més moviments. Aquesta vegada tenen a veure amb la UEFA i la Superlliga.

Expedient obert per la Superlliga

Els tres clubs que queden dins de la Superlliga dels dotze que van signar el projecte i que després no es van retractar davant la UEFA, tenen un procediment obert després d'una investigació duta a terme pels inspectors d'Ètica i Disciplina de l'organisme futbolístic.

En el citat comunicat, la UEFA no especifica més detalls en relació al cas i tant el Barça, com el Reial Madrid i la Juventus encara hauran d'esperar un temps per conèixer si definitivament reben algun tipus de sanció.

Superliga equipos marchan Àlex Sanmartín

Fotomuntatge dels clubs de la Superlliga / Àlex Sanmartín

"Després d’una investigació realitzada per inspectors ètics i disciplinaris de la UEFA en relació amb l’anomenat projecte ‘Super League’, s’han obert procediments sancionadors contra el Reial Madrid CF, el FC Barcelona i la Juventus per una possible violació del marc legal de la UEFA. Hi haurà més informació disponible a temps", diu la UEFA en el comunicat emès.

Només tres clubs restants a la Superlliga

El passat 18 d'abril es va produir l'anunci oficial de la creació de la Superlliga en la qual participarien vint clubs cada temporada amb quinze places fixes. En aquell moment, van sortir els noms dels primers dotze clubs signants, entre ells hi havia el Barça, el Reial Madrid i la Juventus. També van signar el Milan, el Chelsea, l'Arsenal, l'Atlètic de Madrid, l'Inter, el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United i el Tottenham.

Després de patir fortes critiques per part d'aficionats, clubs i futbolistes, tots els clubs fundadors, excepte els blaugrana, els blancs i els bianconeri van decidir retirar-se del projecte. Ara s'exposen a una sanció per part de la UEFA.

 

Imatge principal: Fotografia d'arxiu de la seu de la UEFA / EFE