Aleksander Ceferin, president de la UEFA, està molt enfadat amb Florentino Pérez i Andrea Agnelli, els màxims dirigents del Reial Madrid i de la Juventus, que considera capitostos del projecte de la Superlliga que buscava donar-li una gran estocada a la Champions i, de retruc, a la UEFA mateixa.

És per això que el nucli dur del màxim organisme del futbol europeu, amb Ceferin al capdavant, ha demanat els serveis jurídics de l'organisme que busquin la fórmula d'imposar un dur càstig a ambdós equips, un cop d'autoritat que eviti futures rebel·lions.

Aleksander Ceferin UEFA president EFE

Aleksander Ceferin, president de la UEFA / EFE

Fora de la Champions de la pròxima temporada

Segons informa La gazzetta dello sport, sobre la taula hi ha l'opció d'eliminar el Reial Madrid de l'actual Champions League, en la qual s'ha d'enfrontar al Chelsea a les semifinals i, a més, excloure-ho juntament amb la Juventus de l'edició de la temporada que ve.

Tal com ha admès el propi Ceferin a una entrevista, les possibles sancions en aquesta temporada són complicades, pels contractes ja firmats, encara que el dirigent no pensa donar-se per vençut fins que siguin els experts jurídics els que ho confirmin. "El fonamental és que la temporada ja ha començat; el fonamental és que les televisions ens reclamarien si no juguem la semifinal", ha admès.

Andrea Agnelli ECA @ECAEurope

Andrea Agnelli, president de la Juventus, és considerat per la UEFA com un dels capitostos de la Superlliga / @ECAEurope

Més opcions, en canvi, té la segona idea, doncs en aquest cas la UEFA sí que té plena potestat, encara que dins del mateix|propi organisme també hi ha veus que aposten per la concòrdia, conscients que una sanció de tal magnitud comportaria unes conseqüències impredictibles.

El Barça, tranquil

El que no està a la llista d'assenyalats és el Barça. I és que malgrat que el conjunt blaugrana continua afirmant que la Superlliga és necessària, el propi Ceferin ha recordat que Joan Laporta s'ho va trobar ja tot molt avançat. "Em van decebre tots, però potser menys el Barça. Fa molt poc que van escollir Laporta i vaig parlar amb ell dues o tres vegades. Estava sota molta pressió a causa de la situació financera en la qual es trobava el club de futbol, i ell la va heretar. No va ser culpa seva que la situació fos així, però alhora, com a bon negociador, es va assegurar una estratègia (el vot necessari de l'Assemblea de Compromissaris) per poder sortir".

Tot es decidirà demà divendres. Qui sap si la setmana més convulsa de la història moderna del futbol europeu encara té algun capítol de màxima en potència per escriure's.

 

Imatge principal: Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Europa Press