El grec Stefanos Tsitsipas, una de les joves promeses del circuit professional, ha apartat de la final del Barcelona Open Banc Sabadell l'espanyol Pablo Carreño, cinquè cap de sèrie del torneig, que ha caigut per 7-5 i 6-3, en una hora i trenta-cinc minuts.

Tsitsipas, de 19 anys i número 63 del rànquing mundial, ha confirmat la condició de revelació després d'aconseguir derrotar en dos sets quatre caps de sèrie del torneig Diego Schwartzman (7), Albert Ramos (10), Dominic Thiem (3) i, aquest dissabte, Carreño (5).

Sòlid i molt segur amb el servei, el tennista grec, tot i la seva inexperiència en un partit d'aquest nivell, ha començat decidit a marcar el ritme i ja en el segon joc ha trencat el servei al de Gijón.

Semblava que a Carreño li costaria tornar-li la mateixa moneda a Tsitsipas, que ha arribat a gaudir d'una bola de set en el novè joc que ha desaprofitat. Aquesta circumstància ha donat ales al seu rival per igualar el partit i reforçar la seva moral. Però la confiança del jove jugador grec no s'ha ensorrat i en el dotzè joc ha recuperat la iniciativa per trencar el servei de Carreño i endur-se merescudament un set que s'ha tancat en 51 minuts.

En la segon mànega, Tsitsipas ha seguit marcant el ritme del partit davant un Carreño molt penalitzat pels errors no forçats. Això ho ha aprofitat el tennista d'Atenes per trencar el servei del seu rival en el sisè joc i acostar-se a la final.

En el novè joc, la revelació de la 66ª edició d'aquest Barcelona Open Banc Sabadell ha seguit agressiu, conscient que tenia la glòria a la punta dels dits, per atacar Carreño i gaudir d'una primera pilota de partit que l'asturià ha salvat pels pèls.

La segona ha estat la bona. El grec s'ha llançat a terra per celebrar la que ja és la seva millor setmana com a professional. Amb aquest resultat, Tsitsipas es converteix en el primer grec en arribar a una final del circuit ATP des del 1973, quan Nicholas Kalogeropoulos va accedir a l'última ronda de Des Moines, Iowa (Estats Units).

La jove promesa grega es veurà les cares amb Rafa Nadal en un duel inèdit fins al moment. Nadal ha escombrat David Goffin en l'altra semifinal per 6-4 i 6-0.