El 2024 pot ser un any de grans canvis tant al Barça com al Reial Madrid. Ambdós clubs han de resoldre diversos problemes que porten arrossegant des de fa anys i els pròxims mercats de fitxatges poden ser claus per entendre per quines solucions opten. De fet, a falta de poc més de 10 dies per a l'inici del nou any, ja es comencen a conèixer alguns detalls sobre les decisions que prendran ambdues directives a totes les seccions dels equips.

Jonatan Giráldez abandonarà el Barça femení a final de temporada

El primer moviment en aquest sentit s'ha produït al Barça femení. En una roda de premsa convocada de forma extraordinària a l'Estadi Johan Cruyff, l'entrenador gallec va confirmar que no renovaria la seva vinculació contractual amb el conjunt blaugrana, que acaba el proper 30 de juny, i que emprendria una nova aventura, lluny de Barcelona. Una notícia que era un secret a veus des de fa uns dies, però que ha servit per revolucionar l'actualitat del Barça femení.

Jonatan Giráldez Barça femení / Foto: FC Barcelona
Jonatan Giráldez celebrant l'última Champions League del Barça femení / Foto: FC Barcelona

I és que la baixa de Jonatan Giráldez pot ser molt dolorosa per al futur del projecte del club barceloní. A falta de saber com serà la reacció de les jugadores d'aquí a final de temporada, és evident que la secretaria tècnica culer, que també ha perdut el seu director esportiu, Markel Zubizarreta, haurà d'encertar amb la designació del nou tècnic. Fins als últims mesos de temporada no es coneixerà aquest nom, però el que, en canvi, sí que es podria revelar abans és la pròxima destinació de Giráldez.

Jonatan Giráldez no entrenarà cap equip que es pugui enfrontar al Barça

Quan van començar a florir les notícies que Jontan Giráldez no anava a seguir al capdavant del Barça femení a partir de la pròxima temporada, van aparèixer diversos rumors que relacionaven el seu futur amb el Reial Madrid, que li oferiria un contracte substancialment superior al que percep actualment en el conjunt blaugrana. Tanmateix, en la mateixa roda de premsa citada anteriorment, el mateix entrenador gallec s'ha encarregat de desmentir aquesta possibilitat.

"Només puc dir que no seré a Europa, no vull competir contra el Barça. No ha estat mai una opció. No ho puc dir per confidencialitat, ara. Ja ho faré", ha afirmat l'entrenador de Vigo. De moment, tot fa indicar que la seva pròxima destinació serà als Estats Units, que li ofereixen un contracte infinitament superior al del Barça, a més de donar-li l'oportunitat de dirigir en una de les millors lligues femenines del món.