Els Toronto Raptors s'han proclamat campions de l'NBA després de derrotar els Golden State Warriors per 110 a 114 a domicili en el sisè partit de la final al millor de set (4-2). Aquest és el primer títol de la història de l'equip canadenc -el primer, també, d'un club d'aquest país- i suposa la claudicació dels Warriors de Stephen Curry, que havien guanyat en 3 dels últims 4 anys.

L'estrella del partit, un dia més, ha estat Kawhi Leonard, autor de 22 punts.  L'aler dels canadencs, de fet, ha estat guardonat amb el premi MVP de les finals. Gràcies a ell i també a un gran Serge Ibaka (15 punts) , els Raptors han aturat un Curry inoperant. El base dels Warriors ha fallat un triple amb 110 a 111 al marcador que podria haver suposat la victòria del seu equip.

Marc Gasol fa història

No ha estat el seu millor partit, però poc importa. Aquesta matinada, Marc Gasol ha emulat Pau i ha aconseguit l'anell de campió de l'NBA, convertint-se així en la primera parella de germans en possessió d'aquest títol.

Marc Gasol Raptors EFE

EFE

Fa exactament 10 anys Pau Gasol va obtenir el seu primer anell. Va ser el 14 de juny de 2009, quan el pivot de Sant Boi es va convertir en el primer català en aconseguir-ho després de derrotar Orlando Màgic amb Los Angeles Lakers. L'any següent, també amb la franquícia californiana, Gasol tornaria a ser campió derrotant els Boston Celtics.

Ara, el seu germà es consolida com un dels pesos pesants de l'NBA i es proclama campió pocs mesos després de ser traspassat als Raptors procedent dels Memphis Grizzlies.