Els Golden State Warriors, gràcies a una impecable actuació de Stephen Curry, han guanyat als Toronto Raptors de Marc Gasol, Serge Ibaka i Kawhi Leonard, i han col·locat un 3-2 a les finals de la NBA. Tot i la derrota, els de Toronto encara tenen dues oportunitats per guanyar el seu primer títol de la NBA.

Curry ha acabat el partit amb 31 punts, vuit rebots i set assistències, mentre que el seu company Klay Thompson ha tancat el partit amb 26 punts, sis rebots i quatre assistències. A la banda dels Raptors, Leonard, que ha despertat tard, ha estat el màxim anotador del seu equip amb 26 punts, mentre que Kyle Lowry ha anotat 18, i Gasol 17 punts, vuit rebots i dues assistències.

Tot i la persistent pluja a Toronto, milers de persones van esperar, alguns durant dies, a la intempèrie per situar-se en els voltants del Scotiabank Arena, l'estadi dels Raptors, i estar a prop del lloc en què es podia fer història. Perquè en els 73 anys de vida de la NBA, que es va crear al juny de 1946 amb el nom de Basketball Asociation of America (BAA), cap equip de fora dels Estats Units ha guanyat la lliga nord-americana. I per a Toronto, la victòria suposava acabar amb una sequera de títols en els tres principals esports del país (hoquei sobre gel, beisbol i bàsquet) que s'estén des que el 1993 els Blue Jays, l'equip de beisbol de l'American League, va guanyar el seu segona i última Sèrie Mundial.

Eren els Warriors, els reis de l'NBA durant l'últim trienni que arribaven a Toronto sense marge de maniobra, els que havien de fer l'impossible per vèncer a casa dels Raptors i mantenir amb vida un partit més. I els d'Oakland han jugat amb tota la seva artilleria: Stephen Curry, Kevin Durant i Klay Thompson. Però tot i el retorn de l'esperat Durant, el jugador dels Warrioors s'ha tornat a lesionar, aquests vegada al tendó d'Aquil·les, i diu adeu a la temporada i segurament al proper any.

A falta de tres minuts els Raptors guanyaven 103-97. Però tres triples seguits de Curry i Thompson i un parell d'errors en atac dels Raptors han acabat amb les esperances dels de Toronto i un marcador de 105-106. El proper partit, el sisè de la sèrie, es disputarà el 14 de juny a Oakland.