barcelona open banc sabadell 2022 CALa primera jornada de la fase final del Barcelona Open Banc Sabadell ha acabat amb poques sorpreses i amb un nom propi: Tommy Robredo. El tennista d'Hostalric s'ha retirat avui del tenis professional després de perdre el seu partit contra Bernabé Zapata Miralles (6-1/6-1). Robredo és l'últim català que va guanyar aquest torneig, l'any 2004. L'hostalriquenc ha abandonat la pista amb una forta ovació per part del públic. Després de 24 anys com a professional, Robredo penja la raqueta.

Sense sorpreses als individuals

En la resta de la jornada, els favorits s'han imposat als seus rivals. L'argentí Federico Coria, especialista en terra batuda, ha suat de valent per imposar-se al nord-americà Marcos Giron (6-2/3-6/6-1). A la mateixa hora, el coreà Sonwoo Kwon ha guanyat en dos sets al polèmic tenista francès Benoit Paire (6-4/6-4).

lorenzo musetti tenis bcn open banc sabadell @bcnopenbs

Musetti ha estat un dels guanyadors de la jornada / @bcnopenbs

Un dels duels més esperats de la jornada era el que enfrontava Lorenzo Musetti i Sebastián Báez. L'italià i l'argentí són dos dels joves tenistes més prometedors del panorama mundial, amb 20 i 21 anys respectivament. El partit no ha decebut gens, amb fins a vuit pèrdues de servei i un nivell de tenis molt alt. Al final Musetti s'ha acabat imposant per un doble 7-5.

El bielorús Egor Gerasimov ha vençut al francès Mannarino en tres sets (2-6/6-3/6-4) i ha accedit a la següent ronda del torneig. De la mateixa manera, el suec Elias Ymer ha guanyat amb comoditat al nord-americà Cressy (6-3/6-0). D'altra banda, el nord-americà McKenzie McDonald ha aconseguit imposar-se al francès Grenier amb una èpica remuntada final (6-7/6-1/7-6).

Granollers, eliminat tot i ser dels favorits en dobles

Els tenistes espanyols que competien avui han tingut sorts diferents. En una cara de la moneda, el balear Jaume Munar s'ha imposat amb fermesa a l'italià Moroni, tot i que al final del duel ha patit més del compte (6-2/6-4). El debutant Nicolás Álvarez Varona no ha pogut superar el nord-americà Brandon Nakashima tot i demostrar un nivell alt (6-7/3-6).

tommy robredo open banc sabadell retirada @bcnopenbs

Tommy Robredo, després d'acabar el seu últim partit com a professional / @bcnopenbs

En dobles, González i Harris s'han imposat a la parella Humbert-Korda (6-4/7-6). D'altra banda, Koolhof i Skupski han guanyat a la parella belga Gille-Vliegen (6-3/7-6) i, en el darrer partit de la jornada, una de les parelles favorites, el català Marcel Granollers i l'argentí Zeballos, han perdut contra González i Molteni (4-6/7-6/10-5), tancant una jornada amb un gran ambient a les pistes del Reial Club de Tennis de Barcelona. 

Però el dia d'avui serà recordat, per sempre, com el dia en el qual Tommy Robredo va tancar la carrera d'un dels millors tennistes catalans de la història, que s'ha acomiadat amb un merescut homenatge.

 

Imatge principal: Tommy Robredo, acomiadant-se del tennis a la pista central de l'Open Banc Sabadell / @rctb1899