El saltador britànic Tom Daley està sent una de les grans estrelles dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Daley: "Orgullós de ser gai i campió olímpic"

Després de debutar a Pequín 2008 i d'aconseguir el bronze a Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016, Daley va aconseguir alçar-se per fi amb l'anhelada medalla d'or la setmana passada, en la prova de salt sincronitzat de 10 metres juntament amb Matty Lee, un èxit que el britànic va aprofitar per llançar un missatge que no va tardar a fer la volta al món. "Em sento orgullós de dir que soc un home gai i que també soc un campió olímpic", va afirmar.

"Quan era més jove pensava que mai no podria aconseguir res precisament per ser qui jo era. Ser campió olímpic ara demostra que pots aconseguir qualsevol cosa", va afegir Daley.

"Pel que es refereix als esportistes, hi ha en aquests Jocs Olímpics més esportistes obertament homosexuals que en Jocs Olímpics anteriors", va prosseguir Daley. "Jo vaig sortir de l'armari el 2013 i quan era més jove sempre em vaig sentir sol, el diferent, el que no encaixava. Espero que qualsevol jove LGTB pugui veure que no importa només el que sentis ara, no estàs sol. Pots aconseguir qualsevol cosa".

La parella de Daley és famós, ja que és l'actor i guionista Dustin Lance Black, guanyador d'un Oscar el 2009 pel guió original del biopic de l'activista LGTB Harvey Milk. El 2016 ambdós van contreure matrimoni i el 2018 van estrenar paternitat mitjançant gestació subrogada.

Tom Daley TUIT

El ganxet, una de les seves grans aficions

Tom Daley, però, no ha deixat de ser notícia. I és que el britànic continua molt atent a tota l'actualitat dels Jocs Olímpics, dels quals no es perd ni una sola final, sigui de salts de trampolí o de natació. I aquests dies la seva imatge ha tornat a fer la volta al món en deixar-se veure a diverses finals teixint punt a les grades, des de jerseis fins a fundes per a la seva nova i preuada medalla d'or amb la bandera de la Gran Bretanya.

Tom Daley Instagram

Tom Daley, mostrant que li ha fet la seva medalla d'or / Instagram / @tomdaley

"L'únic que m'ha mantingut assenyat durant molt temps és el meu amor pel teixit i el ganxo i tot el relacionat amb la costura", ha afirmat en una publicació a Instagram, on ja s'ha convertit en tota una celebritat.

 

Imatge principal: Tom Daley, fent ganxo / Instagram / @tomdaley