Teresa Portela s'ha penjat aquest dimarts la medalla de plata a la prova del K1 200 dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La palista gallega disputava els sisens Jocs Olímpics i per fi són els primers en els quals ha aconseguit una valuosa medalla.

Portela ha signat un temps de 38,883", pitjor en 0,763 segons que el de la neozelandesa Lisa Carrington, que suma el seu tercer or consecutiu després de dominar a Rio 2016 i a Londres 2012.

El bronze finalment ha estat per a la danesa Emma Aastrand Jorgensen.

Vuitena medalla espanyola a Tòquio

La plata guanyada aquest dimarts per la piragüista Teresa Portela en la prova de K1 200 és la vuitena de la delegació espanyola en els Jocs de Tòquio. Un or, quatre plates i tres bronzes han guanyat fins al moment els esportistes espanyols.

Portela participa en els seus sisens Jocs Olímpics, la dona espanyola amb presència en més edicions, totes des de l'any 2000.

Matinada profitosa

Encara en piragüisme sprint, però en la categoria de C2 1000, la parella andalusa formada per Cayetano García i Pablo Martínez han acabat vuitens. Diploma olímpic aconseguit.

Pel que fa a l'atletisme, tres proves amb presència espanyola. La primera, la de 1.500 metres, el català Adel Mechaal ha acabat 6è de la seva sèrie i passa directament a les semifinals. En la mateixa prova també han passat ronda Ignacio Fontes Jesús Gómez.

Encara sobre la pista, l'espanyol Aauri Bokesa ha passat de ronda a la prova dels 400 metres. I la mala notícia és que Pablo Torrijos ha quedat eliminat en triple salt després d'aconseguir una marca de 15,87 metres.

I en vela, la parella espanyola de 49er FX, formada per Tamara Echegoyen i Paula Barceló, han quedat sisenes en la Medal Race i finalment acaben quartes a la classificació general, a un pas del bronze.

 

Imatge principal: Teresa Portela després de guanyar la plata als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 / EFE