Feia 82 dies que Marc-André Ter Stegen no defensava la porteria del Barça. Des de la tràgica nit de Lisboa en què va haver de recollir la pilota de les xarxes en fins a vuit ocasions. La piconadora bavaresa. Després de la desfeta, el porter alemany va decidir passar per la sala d'operacions per posar el punt i final a unes molèsties constants al seu genoll dret. El preu a pagar era estar prop de tres mesos de baixa, un període en el qual Neto ha rendit en general a bon nivell, però és que el rendiment de Ter Stegen és una altra història, i contra el Dinamo de Kíev ho ha tornat a demostrar.

Festival d'aturades de Ter Stegen per evitar la vergonya

Després de rebre l'alta dimarts, no estava clar si Koeman li donaria ja la titularitat o si esperaria a la tornada de l'aturada de seleccions. L'holandès, potser pensant que un Dinamo de Kíev farcit de baixes pel coronavirus no arribaria massa a porteria, ha apostat per retornar Ter Stegen a l'onze, i la decisió ha resultat ser un encert total. I és que l'alemany ha tornat a demostrar perquè és un dels millors porters del món amb un recital de parades que ha acabat per desesperar els joves i agosarats davanters del Dinamo de Kíev, fins a ser designat Jugador del Partit.

Ter Stegen Alba trist gol Barca Dinamo EFE

Ter Stegen, després d'encaixar el gol del Dinamo de Kíev / EFE

Després d'una primera part relativament tranquil·la, en la qual Ter Stegen ha hagut de fer dues bones parades, en el minut 22 i, sobretot, en el 35', en què l'alemany s'ha lluït davant de Buyalsky, Ter Stegen ha iniciat el segon temps estel·lar, amb una parada miraculosa. Poc després, s'ha hagut de lluir de nou, davant de Buyalsky (53), i després del 2-0 ha evitat un altre gol de Dinamo de Kíev en imposar-se a Tsygankov en un u contra u (68).

Ter Stegen, de fet, s'ha lluït fins i tot en el gol dels de Lucescu, ja que abans que Tsygankov marqués a porteria buida ha tornat a deixar el seu segell amb una gran aturada.

Koeman, encantat amb Ter Stegen

"Ter Stegen ha demostrat que és un gran porter, que està en forma i que és necessari per a l'equip", ha afirmat després del xoc Koeman, conscient que el seu porter l'acabava de salvar d'una situació molt incòmoda.

I també ha parlat el protagonista, que ha tornat a demostrar perquè és una peça important al vestidor. "Tenia moltes ganes de tornar a fer el que més m'agrada", ha afirmat després del partit Ter Stegen, que malgrat estar content per haver tornat a jugar, no ha desaprofitat per a enviar un missatge al grup. "Han tingut bastantes ocasions, hem de millorar. Hem començat bé, generant perill, però cal ser més precisos en atac".