El Barça ha guanyat contra el Dinamo de Kíev (2-1) però torna a demostrar que el seu discurs futbolístic no mereix ni un sol vot de confiança dels culers. Però els gols de Leo Messi i de Gerard Piqué han donat els tres punts a un Barça que també fa sonar l'alarma a la Champions League.

De Trump...

Tothom pensava que no seria un partit complicat per al Barça, i la mateixa plantilla ho sabia. També Ronald Koeman, que a falta d'alegries a la Lliga, es dedica a gaudir de la Champions —tot i que aquesta vegada no ha estat així—. De Jong ha tornat a provar-se de central, Dest com a titular en el lateral dret, Pjanic de migcentre i Pedri entre els 11 escollits. Però qui ha tornat a determinar quin era el destí del Barça ha estat Messi.

Els primers minuts de partit han estat un autèntic setge del Barça. Crescuts perquè el Dinamo de Kíev tenia gairebé mig equip de baixa per coronavirus, el '10' ha repetit gol des del punt de penal al minut 6. Ara és la seva especialitat i porta quatre gols consecutius des dels onze metres.

messi penal pjanic champions efe

Leo Messi marcant el gol de penal / EFE

Però a banda de Messi, qui ha portat les regnes del partit ha estat Ansu Fati, que ha marxat quan i com ha volgut dels rivals en cada ocasió que ha tingut la pilota en els seus peus. El Barça ha començat amb ritme, exultant i sent cridaner, a l'estil Donald Trump.

... a Biden

I qui també ha repetit exhibició, però una exhibició lamentable, ha estat Griezmann. Incapaç de fer un bon control, ni una passada amb sentit, ni de marcar un gol cantat amb el porter batut. S'ha convertit en la creu blaugrana.

El Barça porta setmanes demostrant que les seves ratxes van a partits. Capaços del millor i del pitjor. I en aquest duel europeu ha passat per tots els estats possibles. Excitats a l'inici, demostrant que amb ganes poden tornar a ser els millors, però també relaxant-se, afluixant i confirmant que sí no van a totes qualsevol equip els pot plantar cara.

dest barça dinamo kiev efe

Dest lluitant una pilota dins l'àrea del Barça / EFE

Mica en mica canviant cap a un futbol gris i sense ànim, com si fos una compareixença de Joe Biden. La zona de De Jong s'ha convertit en un colador, i els culers hauran de donar gràcies a Ter Stegen, que ha evitat el gol del Dinamo de Kíev en diverses ocasions.

Un mal discurs

Al ralentí, però el Barça ha pogut respirar. A falta de davanters capaços de marcar, qui està predestinat a pronunciar grans discursos en un futur, Gerard Piqué, ha fet el segon gol al minut 65. Una alegria que ha durat ben poc.

La segona part ha començat sent un autèntic poema, i així ha seguit. Ni amb l'entrada de Dembélé, Sergi Roberto, Lenglet, Trincao i Aleñá ha servit per a res. Gol de Tsygankov al 75', que ha fet sonar l'alarma. I aquesta vegada Ter Stegen no ha pogut fer-hi més.

Ter Stegen Alba trist gol Barca Dinamo EFE

Ter Stegen i Jordi Alba a terra després d'encaixar el gol del Dinamo de Kíev / EFE

El Barça ha tornat a patir en un partit que semblava fàcil. La falta de futbol, de discurs i d'intensitat haurien pogut provocar un disgust. Al final, però, tres punts més i liderat blaugrana al Grup G de la Champions. Aquest Barça no mereix ni un vot.