Eliminació. Humiliació. Final de cicle. S'acaba un equip històric. El que vulgueu. El Barça ha fet pena a Lisboa als quarts de final de la Champions League. El Bayern de Munic ha fet el que ha volgut amb un Barça que ha perdut el crèdit que li quedava (2-8). I acaba la temporada sense cap títol i amb l'obligació de fer un canvi radical al club.

El Barça perd els colors

Un festival de gols per començar, però convertint-se en un duríssim correctiu per al Barça. Ja al minut 4, quan encara molts ni estaven atents al partit, Müller ha aprofitat la primera ocasió dels bavaresos per començar a gratar en la ferida del Barça. En un partit elèctric, Alaba ha igualat tres minuts després per empatar el partit en pròpia porteria.

Sense voler-ho, un Barça descol·locat, feble i innocent, ha vist com els vells fantasmes li passaven per davant. Tan fràgils com aquell recordat dia de Liverpool. I amb aquella mirada, com la d'un Leo Messi sense esma per a fer res, ha vist com la màquina del Bayern començava a carburar.

messi barça efe (2)

Messi amb la mirada perduda

Adeu a la Champions

Tot i que els de Quique Setién volien fer mal a l'espai, amb un Bayern amb les línies molt avançades, la falta de ritme, la poca velocitat punta i la poca coherència grupal, ha inhibit el perill del Barça.

I gràcies a aquesta ineficàcia culer, els bavaresos han golejat. Gol de Perisic al minut 22, gol de Gnabry al 28 i un altre de Müller al 31. A la mitja hora de joc el marcador ja era d'1-4 i el Barça estava sent humiliat com mai.

No funcionava res. El pla de Setién de sacrificar Griezmann i posar Arturo Vidal al mig del camp per evitar els ràpids atacs del Bayern no ha servit. Messi, capcot i anul·lat, ha estat el reflex d'un nou final d'una era.

marcador barça bayern EFE

Ni una mica d'orgull

Però també s'ha de dir que tot i tenir-ho tot perdut i rebent un correctiu com una casa de pagès, el Barça ha tret l'orgull. Una mica. Un passatger gol de Luis Suárez, que ha fet el 2-4 al minut 57, ha donat una última esperança als culers.

Però el Bayern ha tornat a fer de les seves. Jugant amb el Barça com volia, Davies ha fet una jugada espectacular des de la banda esquerra de l'atac i després ha regalat el cinquè gol a Kimmich.

luis suarez gol barça bayern EFE

Luis Suárez celebrant el seu gol

Setién ha tornat a moure peces i després de fer entrar Griezmann al descans, a falta de vint minuts per acabar el malson ha fet saltar al camp Ansu Fati. Quatre davanters per al Barça. A tot o a res.

I ha estat a res. Tornant a patir, sense gairebé ni apropar-se a la porteria de Manel Neuer, Coutinho ha servit el sisè gol al Bayern. L'autor, Lewandowski. I abans d'acabar, l'humiliació definitiva: dos gols de Coutinho. 2-8.

setien barça bayern EFE

Setién a la banqueta

La crua realitat

La realitat és dura, però també necessària. El Barça ja no és aquell equip que molts recorden ni que molts volen creure's que encara viu. Ni Luis Suárez, ni Piqué, ni Busquets, ni Jordi Alba, ni fins i tot Messi és el d'abans.

Es podria dir que el Barça ha rebut el correctiu que mereixia. Més dur que el de Liverpool i molt superior al de Roma. Temporada en blanc, sense títols, 12 anys després. Primera vegada que al Barça li fan 8 gols a la Copa d'Europa. I gràcies al Bayern per no fer-ne 15. Canvi d'entrenador i canvi de tot. El Barça ha tocat fons.