L'Espanyol només ha aconseguit rescatar un empat sense gols en la seva visita a Tenerife (0-0). Els blanc-i-blaus, molt desencertats i sense profunditat, sobreviuen en un partit que ha començat amb mitja hora de retard per problemes en la il·luminació de l'estadi Heliodoro Rodríguez López.

La segona unitat

Quique Sánchez Flores ja va avisar en la prèvia del partit que l’Espanyol es plantaria a les Illes Canàries amb un equip competitiu. I ha buscat competir amb una majoria de suplents. Sergio García s’estrenava com a titular en un onze inicial on també hi era Diego López, relegat a un segon pla pel rendiment de Pau López. Tornaven Esteban Granero, Naldo, Marc Roca, Álvaro Vázquez i Dídac Vilá. Es mantenia el capità David López.

Amb aquest equip inèdit, l’Espanyol ha dominat el primer tram, fent de Sergio García l’epicentre de totes les jugades d’atac. El veterà davanter ha recordat, per moments, al jugador que es va convertir en internacional amb la selecció espanyola. Els blanc-i-blaus no han aprofitat la lucidesa del seu punta per deixar entrar el Tenerife al partit.

Els canaris, amb un plantejament centrat en el contracop i en aprofitar les errades del rival, ha aconseguit inquietar Diego López. Les pèrdues de Granero i Roca donaven ales als davanters del Tenerife. El porter de l’Espanyol ha mantingut l’empat amb una aturada intuïtiva davant una rematada de xilena de Malbasic.

Sempre Diego López

L’Espanyol ha agraït el descans per agafar aire. El setge del Tenerife s’ha aturat per 15 minuts, però ha estat un temps mort sense cap incidència, perquè les dinàmiques dels dos equips s’han accentuat a la segona part. Diego López ha tornat a salvar l’equip desviant un xut a boca de canó de Brian Martín. Una altra vegada al contracop. Els de Quique eren incapaços de córrer amb encert cap enrere.

Sergio Garcia ha demanat el canvi per una lesió i ha entrat Óscar Melendo. Quique volia tenir més la pilota, però no l’ha trobat. El Tenerife seguia empenyent i l’Espanyol es feia cada vegada més petit, encomanant-se al seu porter i a trobar or al contracop. Però l’equip no connectava amb Álvaro i Hernán feia la guerra pel seu compte. Els migcampistes només creuaven la línia divisòria amb la pilota controlada per accident. I així és gairebé impossible fer un gol.

Malbasic li ha trencat el maluc a David López a la carrera per deixar sol Víctor Casadesús al punt de penal, però la rematada del davanter ha arribat tova a les mans de Diego Lóepz. L'entrada de Gerard Moreno li ha donat un pèl més de presència en atac a l'Espanyol. I així ha arribat la millor ocasió del partit. Una pilota morta dins l'àrea ha caigut als peus d'Aarón Martín, però la seva rematada amb la cama esquerra ha marxat massa desviada.

La jugada ha esperonat a l'Espanyol, que ha acabat morint a l'àrea del Tenerife, acusant la falta d'encert, sobretot dels seus homes d'atac. El resultat final ho deixa tot obert per al partit de tornada, on l'equip haurà d'oferir una versió millorada si vol seguir viu a la Copa del Rei.