El que estava sent un partidàs de Copa entre el Betis-Sevilla s'ha convertit en un espectacle vergonyós quan just en el moment en què l'equip local celebrava l'1-1, un golàs de córner directe de Fekir, una barra llançada des de la grada ha impactat al cap del jugador del Sevilla Joan Jordán, amb l'àrbitre a escassos metres.

S'ha iniciat llavors uns moments de gran tensió, amb els jugadors del Betis intentant convèncer l'àrbitre De Burgos Bengoetxea que reprengués el partit, mentre que Julen Lopetegui, l'entrenador del Sevilla, feia el que podia perquè el partit quedés momentàniament suspès. Mentrestant, la seguretat privada del Betis i la Policia Nacional acordonaven la zona en la qual hi havia els aficionats del Betis des d'on havia caigut la barra, "buida i de PVC", segons l'acta, part d'una de les banderes que els aficionats fan onejar. Minuts després, l'autor del llançament ha estat identificat i detingut.

Acusen Lopetegui de provocar la suspensió

En un primer moment, semblava que Joan Jordán es trobava bé, fins que el jugador s'ha assegut a terra afirmant que estava marejat. De fet, una hora després ha estat traslladat a l'hospital per ser reconegut. Aquest fet ha generat polèmica, ja que els jugadors del Betis acusen Julen Lopetegui, l'entrenador del Sevilla, d'haver forçat la situació perquè se suspengués el partit.

"Vergonyós i injustificable l'acció d'algú que no representa la nostra afició. Espero que Joan Jordán estigui bé, encara que tots hem escoltat (inclòs el 4t àrbitre) com el seu entrenador li incitava a 'marejar-se i tirar-se al terra'", ha escrit al Twitter el bètic Víctor Camarasa. "Amb aquest tuit no dic que Joan estigui fingint o simulant, només estic explicant el que s'ha escoltat al camp", ha afegit. "Condemno completament el que ha passat a la grada, i espero que Jordán estigui bé. Tots hem escoltat com el seu entrenador li incitava a tirar-se i marejar-se, sabien el que feien", ha afirmat per la seva part l'exblaugrana Juan Miranda.

— Juan Miranda (@JMirandaG19) January 15, 2022

A porta tancada o partit perdut pel Betis

Finalment, De Burgos Bengoetxea ha suspès el partit i ara tot depèn del Comitè de Competició, que aquest mateix diumenge podria resoldre el cas. En aquests moments es contemplen 3 escenaris. El primer, i més factible, és que el partit es reprengui en el minut 40, amb 1-1 al marcador i a porta tancada en el mateix Benito Villamarín. També es contempla l'opció que el partit s'acabi disputant a l'Estadi de la Cartuja, sempre a porta tancada.

Una tercera opció, encara que més remota, és que el partit no es disputi i se li doni per perdut al Betis, la qual cosa convertiria el Sevilla en equip dels quarts de final de la Copa del Rei.

 

Imatge principal: Joan Jordán, del Sevilla, envoltat per jugadors del Betis / EFE