Frenkie de Jong és un dels futbolistes protagonistes en les últimes setmanes. El Barça estava disposat a vendre'l, però ha vist com la negativa constant del migcampista neerlandès a abandonar el Camp Nou està impedint que la venda sigui una realitat. Ara, però, s'ha trobat una nova possible solució per a aquest cas.

El Barça necessita diners

El Barça necessita diners i cobrar per poder seguir construint la nova plantilla. Ja s'han ingressat diners de les dues palanques dels drets televisius, però això només ha estat per regularitzar la crítica situació econòmica a nivell de club. Sí que hi han més diners per invertir en fitxatges de futbolistes, però ara el problema és que tots ells es puguin inscriure.

Joan Laporta teléfono móvil / Foto: Kike Rincón - Europa Press
Joan Laporta fent una trucada / Foto: Kike Rincón - Europa Press

De moment, les noves incorporacions no poden jugar cap partit oficial amb el club blaugrana. És una qüestió de la massa salarial esportiva del Barça. Ara mateix està al límit i per inscriure nous jugadors s'hauran de fer vendes, cessions o renegociar una baixada salarial. I una de les solucions és desprendre's de De Jong.

El gran problema del jugador neerlandès és que no vol marxar i que es vol quedar al Barça. Per això s'han rebutjat les ofertes del Manchester United i del Bayern de Munic. Sembla que no hi ha manera de convèncer-lo. I és que això vol dir que el Barça no rebrà ni 1 dels 80 milions que demanava per la venda.

Frenkie de Jong Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong jugant amb el Barça / Foto: EFE

La sortida de De Jong és prioritària

Per això s'estan plantejant diverses alternatives per intentar millorar l'apartat de la massa salarial. La primera opció va ser plantejar-li una renegociació del seu contracte i una substancial baixada del seu sou a un 50%. Xavi Hernández ja va parlar amb De Jong per explicar-li la situació i que havia de fer un esforç si es volia quedar al Barça. Però des del club blaugrana encara necessiten una rebaixa més gran a nivell salarial.

I tal com informa l'Sport, la nova opció que s'ha plantejat des del Barça és que De Jong marxi en forma de cessió. Una opció que no el deslligaria totalment del Barça, que és el seu objectiu ja que té contracte amb el club blaugrana fins al 2026, i podria tornar la temporada vinent. El Chelsea o el Bayern serien algunes de les opcions a tenir en compte.

Frenkie de Jong entrenamiento Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong entrenant amb el Barça / Foto: EFE

I aquest cas es resoldrà en les properes setmanes. S'espera que abans del Trofeu Joan Gamper es resolgui el futur de Frenkie de Jong, però tot podria passar. En cap cas es descarta que pugui seguir al Camp Nou, però ja sap que ho faria per canviar de posició i fer de defensa central.