Frenkie de Jong no li posarà les coses gens senzilles al Barça, com està demostrant fins al moment. Perquè s'ha negat a canviar d'aires, i no està disposat a acceptar l'oferta que el Manchester United li ha presentat. Té contracte de llarga durada, i té intenció de respectar-ho, ja que se sent molt còmode a Espanya. No té cap obligació de marxar, i no el poden obligar, per molt que l'estiguin pressionant.

Ell no té culpa de la situació econòmica que passa el club, i no marxarà perquè Joan Laporta pugui continuar fent fitxatges. Així que no serveix per a res l'estratègia que Xavi Hernández està seguint per provar de fer-li canviar d'opinió, que consisteix a col·locar-lo fora de posició, i que actuï com a central. És el que està fent durant els amistosos de pretemporada, per demostrar-li que no té espai.

En el Camp Nou a poc a poc han anat assumint que el '21' es quedarà, i no marxarà enlloc, així que hauran de buscar altres vies per aconseguir els 80 milions d'euros que esperaven recaptar amb l'ex de l'Ajax d'Amsterdam. I també per estalviar-se els més de 10 'quilos' anuals que percep, així que l'única alternativa seria traspassar a altres futbolistes amb caixet... i fins i tot han demanat a l'holandès que es rebaixi el sou.

Esperen que de Jong, si desitja quedar-se en el Barça, se sacrifiqui i accepti cobrar quatre milions menys. Però és una idea que ha rebutjat a l'instant, argumentant exactament el mateix que utilitza per no haver d'anar-se'n a cap altre club. Si la situació institucional és tan crítica, no és culpa seva, i per a alguna cosa té un contracte firmat, que han de respectar. A més, si hi ha tan poc diners, no entén el perquè han fitxat a Robert Lewandowski i Raphinha, als quals s'afegirà Jules Koundé.

Joan Laporta aplaudint / Foto: EFE
Joan Laporta/ Foto: EFE

Laporta es va plantejar apartar-lo del grup, i no incloure'l a la gira dels Estats Units, per forçar-lo que faci les maletes. Però Xavi es va veure obligat a emportar-se'l, després de les amenaces que van rebre.

De Jong s'ha plantejat denunciar ambdós

Perquè en cas que haguessin fet això, De Jong no s'ho hauria pensat ni un sol instant, i portaria el cas als tribunals. Creu que s'estan comportant de manera injusta amb ell, quan sempre ha estat tot un exemple com a company i com a professional, i la seva actitud ha estat irreprotxable.

Xavi Hernandez Barca / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernandez/ Foto: FC Barcelona

Amb la intenció d'evitar nous problemes judicials, Laporta prefereix que tot quedi en l'oblit.

Així doncs, el Barça haurà de tractar Frenkie com un membre més de l'equip.