Solucions i més solucions per al Barça. Si abans de tancar el mes de juny i, per tant, l'exercici econòmic 2021/22, Joan Laporta va tancar l'acord per vendre el 10% dels drets de televisió dels partits de Lliga a Sixth Street, ara repeteix operació. El club blaugrana ha anunciat l'acord per la venda del 15% restant, que arriba al 25% que havia aprovat l'assemblea de compromissaris, i aspirar a fitxar amb normalitat.

Si per resoldre l'exercici econòmic es van cobrar 267 milions d'euros, aquesta vegada es cobraran 400 milions més pel nou acord amb el mateix fons d'inversió dels Estats Units, que precisament té Spotify com a soci. I d'aquesta manera el Barça ja té els diners necessaris per invertir en fitxatges. La signatura s'ha dut a terme aquest dijous, fent-se oficial el divendres.

El Barça pot tornar a fitxar amb normalitat

D'aquesta manera el Barça podrà tornar a fitxar com ho havia fet fins abans de la crisi. A més, a banda de de quedar-se molt a prop de complir amb el fairplay financer de LaLiga per poder inscriure futbolistes, tindrà més cash per poder invertir en els fitxatges que estan pendents: "Continuem avançant en la nostra estratègia i estem encantats d'haver completat aquest acord addicional amb Sixth Street que ens proporciona un augment significatiu de la nostra solidesa financera", ha manifestat el president blaugrana.

El Barça ja està a prop de poder inscriure a Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Lewandowski i Dembélé. Però també podrà tancar el fitxatge de Jules Koundé i inclús el de Bernardo Silva, dos dels grans noms que estan en aquests moments damunt de la taula de Mateu Alemany. Per assolir el segon fitxatge, això sí, el Barça haurà de traspassar a Frenkie de Jong, que té ofertes del Manchester United i del Chelsea.

joan laporta forensic fc barcelona auditori efe
Joan Laporta fent un discurs durant un acte del Barça / Foto: EFE

El Barça estudia la tercera palanca

Tancades les dues primeres palanques, imprescindibles, el Barça estudia ara si activa o no la tercera, una decisió que dependrà de l'èxit o del fracàs a l'hora de reduir la massa salarial de la primera plantilla. Es calcula que el Barça necessita assolir una rebaixa de 100 milions d'euros. Si marxa De Jong, la quantitat es reduiria en 40, però si s'activa la tercera palanca, que aportaria uns 100 milions, inclús es podria aconseguir la continuïtat del neerlandès.

El pla passa per cedir un percentatge de l'explotació de Barça Studios, una quantitat que podria arribar fins al 49%, ja que el Barça no vol perdre el seu control. De moment, aquesta tercera palanca està en estudi, però en cap cas es descarta dur-la a terme, sempre i quan sigui totalment necessari i que les condicions siguin favorables als interessos blaugrana. Les dues primeres palanques, les clau, ja estan tancades.