La gimnasta nord-americana Simone Biles ha declarat aquest dimarts, després de retirar-se de la competició per equips dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que ja no confia tant en si mateixa. "Després de l'actuació que he fet, no volia seguir. He de centrar-me en la meva salut mental. Crec que la salut mental és més present en l'esport ara mateix", ha dit la gimnasta.

Biles lesió JOCS OLÍMPICS @Tokyo2020

Biles no ha fet un bon salt, s'ha fet mal el turmell i sumat als seus problemes ha decidit abandonar / @Tokyo2020

"No volem que ens treguin d'aquí en llitera"

"Hem de protegir la nostra ment i el nostre cos i no limitar-se a fer el que el món vol que fem", ha precisat. "Ja no confio tant en mi mateixa. Potser és per fer-me gran. Hi va haver un parell de dies en què tothom et tuitejava i senties el pes del món. No som només atletes. Som persones al cap i a la fi i de vegades cal fer un pas enrere", va continuar.

"No volia sortir i fer una cosa estúpida i sortir lesionada. Crec que el fet que molts atletes parlin ha estat de gran ajuda. Això és tan gran, són els Jocs Olímpics. Al cap i a la fi, no volem que ens treguin d'aquí en llitera", ha comentat. Simone Biles s'a retirat de la final olímpica per equips després de fer sol el primer exercici, el de salt.

Simone Biles abandona EFE

Simone Biles s'ha retirat amb l'equip mèdic dels Estats Units / EFE

Després d'obtenir amb el seu salt, un Amanar amb gir i mig, una nota de 13,766, la pitjor entre les integrants de la seva selecció, la vigent campiona olímpica ha abandonat l'escenari amb el metge de l'equip i ha tornat uns minuts després.

El seu equip ha acabat guanyant la medalla de plata

En les asimètriques, en les que anava a ser titular (ho són tres per país en cada aparell), ha sigut reemplaçada per Jordan Chiles. Poc després es va anunciar que no disputaria la resta de la final. El seu equip ha acabat guanyant la medalla de plata, per darrere de Rússia i per davant de la Gran Bretanya.

Ja aquest dilluns, la vigília de la final per equips, Biles va escriure a les seves xarxes socials: "No ha sigut un dia fàcil ni el meu millor dia, però l'he superat. Realment sento que tinc el pes del món sobre les meves espatlles de vegades", ha afegit l'atleta.

estats units gimnàstica grace mccallum sunisa llegeix simone biles jordan xilis tokio 2020 efe

Les nord-americanes han acabat emportant-se la plata per darrere de Rússia / EFE

"Sé que m'ho trec de sobre i faig que sembli que la pressió no m'afecta, però de vegades és difícil! Els Jocs Olímpics no són una broma! Però soc feliç que la meva família hagi pogut estar amb mi virtualment. Ells signifiquen el món per a mi!", ha agregat.

 

Imatge principal: Simone Biles abans de fer el seu únic salt en la competició d'avui / EFE