La trajectòria de Sergi Roberto al Barça és més a prop que mai d'acabar-se. El futbolista de Reus va debutar al primer equip blaugrana un 10 de novembre de 2011, quan va jugar els últims 25 minuts d'un partit de Copa del Rei davant de l'Atlético Ceuta. Més d'una dècada més tard, i després d'haver jugat 316 partits amb la samarreta de la primera plantilla, tot apunta que aquesta serà la seva última temporada.

Roberto havia acceptat renovar a la baixa

Lesionat des del mes d'octubre passat, els seus últims mesos s'han basat a intentar recuperar-se, i esperar que Joan Laporta i Mateu Alemany es posessin en contacte amb ell o amb el seu entorn per negociar una renovació a la baixa per poder seguir la seva trajectòria com a One Club Man. Però aquestes negociacions no han arribat.

sergi roberto barça efe

Sergi Roberto és un dels capitans del Barça / EFE

Al novembre ja es va dir que l'entorn del jugador i el mateix futbolista estaven començant a enfadar-se perquè no tenien cap notícia. Anaven passant les setmanes, i amb la gravetat de la lesió, el Barça va decidir deixar en stand by el tema, per a desesperació i resignació del futbolista.

S'havia publicat que Roberto havia acceptat una prolongació del seu contracte per a dues temporades, amb una rebaixa substancial de la seva fitxa, però Mateu Alemany va decidir aparcar tota negociació fins que acabés el mercat d'hivern, i que començarien des de zero.

Vol jugar a la Premier League

Però ja fa més de dues setmanes que el mercat hivernal es va acabar, i Sergi Roberto no ha rebut cap notícia de part del club. Fa ja una setmana es va dir que el Barça li donava llargues al jugador per evitar una reunió, i amb el pas dels dies el reusenc ha passat de l'enuig a la resignació, perquè sap que que el Barça no el vol renovar.

Sergi Roberto Barca Getafe EFE

Sergi Roberto, en un partit contra el Getafe / EFE

Xavi Hernández sempre havia dit que comptava amb ell, però poc pot fer l'entrenador si el club considera que el millor és deixar que un se'n vagi gratis aquest estiu, quan s'acaba el seu contracte. Malgrat la seva inactivitat aquests mesos, ja hi ha equips que han mostrat el seu interès.

Ell havia manifestat en alguna ocasió que li agradaria jugar a la Premier League, i el seu representant, Josep Maria Orobitg, ja treballa per poder trobar-li una destinació interessant en el futbol anglès. Però a Espanya, Betis i Reial Societat estan atents a la seva situació, i tant Manuel Pellegrini com Imanol Alguacil veuen amb bons ulls la seva arribada.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona, amb rostre seriós en una roda de premsa / EFE