Sergi Roberto marca pocs gols, però quan ho fa és per una causa important. Aquest dimecres, el futbolista reusenc va certificar la remuntada del Barça marcant el quart gol del seu equip, una diana que acabaria resultant molt important per evitar la reacció del Sevilla.

No és la primera vegada que l'actuació del català resulta providencial. El lateral amb ànima de migcampista només ha marcat 8 gols amb el primer equip blaugrana, però la seva capacitat de veure porteria ha brillat justament quan el Barça més ho necessitava.

El primer, contra el Bate Borisov

Sergi Roberto va marcar el seu primer gol en la temporada 2011/12, quan encara alternava el filial i el primer equip, que aleshores entrenava Pep Guardiola. El de Reus es va estrenar per la porta gran, anotant la primera diana d'una victòria per 4 a 0 del Barça a la Champions League contra el Bate Borisov. El partit va tenir lloc en l'última jornada de la fase de grups i el Barça no s'hi jugava res, però el cert és que el futbolista català va ser el líder d'un equip ple de suplents i va obrir la llauna en el minut 35.

Aquella mateixa temporada Sergi Roberto tornaria a mullar, en aquest cas a la Copa del Rei. Després de derrotar l'Osasuna per 4 a 0 al Camp Nou als vuitens de final, Guardiola va presentar un onze amb alternatives al Reyno de Navarra. A Pamplona, el seu equip va començar perdent, però els gols d'Alexis Sánchez i del català, quan quedaven poc més de quinze minuts de partit, van ser vitals perquè el Barça tampoc perdés un partit intranscendent.

Providencial contra el Bayer Leverkusen

Roberto no tornaria a marcar fins la temporada 2014/15, la primera de Luis Enrique al capdavant del Barça. Tot i que encara no comptava amb tots els minuts esperats -només va disputar 18 partits en tota la temporada-, el futbolista va aconseguir mullar als setzens i als vuitens de la Copa, on el Barça es va derrotar l'Osca (8-1) i l'Elx (0-4) respectivament. Probablement aquestes van ser les dues dianes menys importants de la seva carrera al Camp Nou.

El curs següent, però, el migcampista es va reconvertir en lateral dret per aprofitar la vacant deixada per Dani Alves. En aquesta posició es va convertir en una peça imprescindible per l'equip i es va fer un lloc que mai més ha deixat. De gol només en va fer un, però va ser un dels més importants del primer tram de la temporada. En la segona jornada de la fase de grups de la Champions League, i després de perpetrar una primera part desoladora, el Barça va haver de remuntar un 0-1 al Bayer Leverkusen al Camp Nou. Sergi Roberto va entrar al camp en el minut 72 i poc després va aconseguir el gol de l'empat. Suárez, més tard, certificaria la remuntada.

L'inolvidable gol al PSG

Però si hi ha un gol pel qual Sergi Roberto serà recordat, aquest és el que va aconseguir contra el Paris Saint Germain en la remuntada antològica que el Barça va signar contra els francesos. D'aquell dia poques coses es poden dir que no s'hagin explicat fins ara. En el temps afegit, Neymar va penjar una pilota a l'àrea i el de Reus, contra tot pronòstic, va anotar el sisè i definitiu gol del seu equip per certificar l'accés als quarts de final de la Champions League. La remuntada contra el PSG sempre estarà estretament vinculada amb Sergi Roberto, un noi de la casa que va aconseguir el què semblava impossible.

Sergi Roberto gol decisiu Barça PSG celebració champions EFE

Per últim, el curs passat el lateral va sumar la seva setena diana, la primera a la Lliga i l'ultima fins aquest dimecres. Curiosament la va aconseguir en la primera jornada del campionat de la regularitat, en un partit que el Barça es va endur per 2 a 0 contra el Betis. Ernesto Valverde estava en boca de tothom després de la desfeta del Barça contra el Madrid a la Supercopa d'Espanya, però el gol del futbolista de Reus va aconseguir tranquil·litzar una afició que més tard va veure com el seu equip s'enduia la Lliga.