En el darrer partit del Reial Madrid a la Lliga Santander, els jugadors de Carlo Ancelotti van aconseguir imposar-se per 3-0 a l'Alabès. A priori, era un partit de tràmit. L'equip s'enfrontava al Santiago Bernabéu contra el penúltim classificat, però l'entrenador italià no va voler fer gaires invents a l'alineació.

Va escollir l'onze de gala, tret de Toni Kroos, a qui va voler donar descans. En el seu lloc, va jugar Fede Valverde, que va ser l'únic dels suplents que va poder disputar una quantitat de minuts raonable, en el seu cas, el partit complet. També van tenir minuts Marcelo Vieira, Eden Hazard, Rodrygo Goes, Lucas Vázquez i Dani Ceballos per atorgar descans als seus arquetips a l'onze inicial. Això si, totes cinc substitucions es van produir a partir del minut 82, quan el marcador ja era de 2-0 a favor dels locals.

Fede Valverde Madrid Alaves Europa Press

Fede Valverde, sobre la gespa del Santiago Bernabéu / EFE

Dani Ceballos, amo dels minuts de sobrera

El primer dels canvis d'Ancelotti va ser Dani Ceballos. El migcampista d'Utrera va entrar en lloc de Luka Modric, i un cop més, va saltar a la gespa quan el seu equip ja no es jugava res. L'andalús ha mostrat el seu descontentament amb aquesta situació, que d'afegida, va repetir-se fins i tot al camp de l'Alcoià a la Copa del Rei. Cal recordar que, davant l'Alcoià, el dorsal 19 va manifestar el seu desacord amb la decisió de Carletto de fer-lo ingressar al camp quan quedaven cinc minuts de partit.

Ceballos va donar-li l'esquena i va aixecar-li el braç, una inconfusible falta de respecte per la que Carlo Ancelotti va ser preguntat en acabar  el matx: "Crec que això no és un tema esportiu, és social, han canviat les generacions. El respecte que jo tenia al meu pare no és el mateix que el que em té el meu fill. Ara no hi ha tant respecte a l'autoritat".

Dani Ceballos banquillo Real Madrid  EuropaPress

Dani Ceballos, assegut a la banqueta de l'estadi Martínez Valero / Europa Press

Dani Ceballos demana a crits sortir del Reial Madrid

Als seus 25 anys, Dani Ceballos va passar dues temporades cedit a l'Arsenal, on va poder demostrar, encara que de manera intermitent, que és un futbolista carismàtic i amb molta qualitat. Quan podia brillar, no s'amagava, demanava la pilota i no defugia al contacte físic que solia atraure quan la retenia. Passa a la Premier League, però quan jugava al Betis, també volia ser protagonista. A cada partit deixava un recull de molts dels seus recursos individuals i associatius.

Vestit de blanc, se sent atrapat. Demana a crits sortir del Reial Madrid. Davant l'Alabès, va tornar a jugar els minuts de sobrera. Tot i això, no va dubtar en atrevir-se a provar coses arriscades. Sigui com sigui, està crucificat dins del club. Té contracte fins a 2023, per la qual cosa el seu traspàs no serà gaire quantiós i és un jugador accessible al mercat. El Betis hi està interessat i el jugador estaria encantat de tornar a la que va ser la seva casa durant molts anys.

Imatge principal: Carlo Ancelotti, seriós / EFE