El Reial Madrid avorreix, però també decideix en els minuts final un duel soporífer i novament decebedor contra l'Alabès (3-0). Els gols de Marco Asensio, Vinícius Júnior i Karim Benzema de penal han decantat el duel a favor del líder de la Lliga Santander.

Un duel soporífer

Ja fa setmanes que el Reial Madrid ha deixat de ser aquell equip amb efectivitat i fortuna que havia demostrat ser en els primers mesos de temporada. I tot va arribar amb la lesió de Benzema. Tot i que va tornar en el dia de la derrota contra el PSG a la Champions League, també ha estat titular aquesta nit al Santiago Bernabéu.

Benzema Real Madrid Alaves EFE

Karim Benzema disputant una pilota dividida / EFE

Carlo Ancelotti ha apostat per un equip novament sense gaires canvis. I sembla que aquest fet ha provocat que el ritme fos baix. En els primers minuts tant el conjunt blanc com l'Alabès s'han mostrat accelerats. Marco Asensio ha volgut estar molt actiu, però poc efectiu en atac. Al Reial Madrid li ha costat creure's que podia tornar a guanyar un partit després d'una setmana amb dues decepcions.

En bastants moments el duel ha estat soporífer. Ni els uns atacaven amb cap, ni els altres ho feien al contracop. El Reial Madrid s'ha mostrat molt nerviós, i l'Alabès massa precipitat quan s'ha trobat alguns regals blancs. Ha destacat la vessant ofensiva de Fede Valverde per part madridista, i el físic de Mamadou Loum, vigent campió de la Copa Àfrica amb el Senegal, per part basca. I ha estat Luis Rioja, amb posterior gran intervenció de Thibaut Courtois, qui s'ha adjudicat la millor ocasió de la primera meitat poc després de la mitja hora de joc.

Loum Modric Real Madrid Alaves EFE

Mamadou Loum rebent una falta de Luka Modric / EFE

Arriben els gols del Reial Madrid

Però a la segona meitat, tot i seguir amb els mateixos plantejaments en els dos equips, els blancs han imprès una mica més de ritme. Vinícius ha fet un parell d'arrencades des de la banda esquerra i l'Alabès ha patit. Benzema ha estat a punt de fer el primer gol del partit, però Lejeune ha tret el xut del francès sobre la línia de gol.

I quan el Santiago Bernabéu ja veia el seu gol, ha arribat. Però abans Pere Pons, ja passat el minut 60 de partit, ha driblat Courtois després d'una errada monumental de la defensa blanca, però el migcampista català ha fallat a porteria buida i quan el més fàcil era dirigir la pilota entre els tres pals. I just després Asensio s'ha inventat un dels seus clàssics xuts de rosca per acabar fent un golàs.

Marco Asensio Real Madrid EFE

Marco Asensio celebrant el seu gol / EFE

Aleshores els bascos han anat a buscar l'empat, i els madrilenys s'han aprofitat de la situació. Benzema ha enviat la pilota al pal després d'una jugada de Vinícius. Tot i així, el brasiler ha rebut el seu premi en forma de gol a deu minuts per al final. I el davanter francès també ha rebut el regal final de l'àrbitre, ja al minut 90, que s'ha inventat un penal sobre Rodrygo Goes, i que Benzema no ha fallat.

En tres jugades aïllades d'efectivitat blanca s'ha decidit el partit. Moments de tot, per dormir i per vibrar, però els tres punts es queden a la capital espanyola. I així el Reial Madrid segueix destacat al capdavant de la Lliga, i l'Alabès es manté en zona de descens.

Imatge principal: Els jugadors del Reial Madrid celebrant un dels gols contra l'Alabès / EFE