El Reial Madrid ha patit per superar l'Alcoià en els setzens de final de la Copa del Rei (1-3) i ha hagut de necessitar dos cops de sort per evitar la pròrroga i una catàstrofe com la de la temporada passada contra el mateix rival.

L'Alcoià ha merescut molt més

Si un parell d'hores abans havíem vist un Barça que tot i sortir molt millor que el Linares al seu partit s'havia trobat amb un gol rival, el partit del Madrid ha començat de forma totalment oposada. En tota la primera part, les millors ocasions han arribat mitjançant els futbolistes locals, que arribaven al partit amb un avantatge.

eden hazard alcoyano real madrid copa rey @realmadrid

Hazard ha estat desaparegut en el partit d'avui / Real Madrid

Tot i competir a la 1a RFEF, dues categories per sota dels blancs, ja van demostrar-se a ells mateixos i al món sencer que eren capaços de jugar-li de tu a tu a un dels grans del futbol mundial. Fa gairebé un any, i en la mateixa ronda, els alacantins van donar la gran sorpresa en guanyar-los a la pròrroga, i pel partit d'avui la confiança estava pels núvols.

I així s'ha demostrat a la gespa. Les arribades més perilloses del primer temps les han tingut Dani Vega, Andy o Mourad, y no pas els Hazard, Rodrygo o Mariano, els tres atacants que ha disposat Ancelotti d'inici. Però quan podia imaginar-se que l'eliminatòria aniria al descans sense gols, qui va ser l'heroi absolut ara fa un any, el veterà i adorat José Juan, ha participat directament del gol de Militao a la sortida d'un còrner.

Victòria injusta al descans

El central brasiler, assenyalat en la derrota a Getafe del cap de setmana, ha rematat molt sol a l'àrea petita i s'ha anticipat al porter, que no ha atacat la pilota amb decisió i ha enviat el partit a la mitja part amb un avantatge mínim i immerescut pels blancs. A la represa, tot i que el Madrid se sentia relativament més còmode, sense una referència ofensiva després del canvi d'Asensio per Mariano, per lesió, podia tenir més pilota, però sense massa ocasions.

eder militao gol jose juan alcoyano real madrid copa del rey efe

L'acció del gol de Militao / EFE

I quan l'Alcoià semblava que tenia menys arguments ofensius, ha aparegut Dani Vega, que s'ha disfressat de Melcior, Gaspar i Baltasar, tots tres alhora, per regalar a la seva afició un autèntic golàs que tornava a deixar l'eliminatòria més viva que mai a poc més de vint minuts pel final del temps reglamentari.

Al Madrid li han tornat a aparèixer els fantasmes de l'any passat, amb la por de tornar a fer el ridícul contra el mateix rival que la temporada anterior. Els locals s'ho creien, i seguien buscant el segon, però la màgia d'una nit com aquesta s'ha posat del costat dels blancs, per partida doble.

Doble ració de sort pel Madrid

Primer, un xut que no anava enlloc d'Asensio des de la frontal ha impactat en un defensa i ha canviat la direcció de forma que José Juan només podia lamentar-se mentre veia com la pilota impactava amb la seva xarxa. Quedava encara un quart d'hora, però la deessa Fortuna no ha deixat que l'Alcoià pogués creure en la remuntada.

gol alcoyano ani vega real madrid copa del rey efe

Els jugadors locals celebren el golàs de Dani Vega / EFE

Un parell de minuts més tard, li ha tornat a regalar als madridistes una carambola que ha acabat amb Isco marcant el tercer gairebé sense voler. Així quedava sentenciat el partit i l'eliminatòria, i el Reial Madrid, a l'igual que el Barça, tot i haver patit i molt, serà al sorteig dels vuitens de final que se celebrarà aquest mateix divendres.

Imatge principal: Els jugadors del Madrid celebren el gol d'Eder Militao / EFE