L'arribada de la pandèmia de la Covid-19 va aturar moltíssimes coses, també en el món de l'esport. Una d'aquestes va ser la selecció catalana femenina de futbol, que quan el 21 de gener de 2019 va jugar contra el combinat nacional de Xile no sabia que seria el seu últim partit. Fins ara, perquè la Federació Catalana de Fútbol, en l'acte de presentació de la temporada 2022723 ha anunciat que tornarà el combinat nacional català, i ho farà per partida doble, amb un parell de partits amistosos.

La selecció catalana femenina jugarà contra Veneçuela

El primer d'aquests dos partits, com ha anunciat el president Joan Soteras, es disputarà contra la selecció de Veneçuela durant la primera quinzena del mes de novembre, en un estadi encara per concretar. El partit contra les sud-americanes, que durant aquest estiu han quedat en sisena posició a la Copa Amèrica, servirà per tornar a veure la selecció catalana en acció, i amb l'esperança de poder veure les millors.

Perquè en el partit mencionat anteriorment contra Xile, que va acabar amb victòria catalana als penals, no hi van poder ser un bon grapat de les jugadores més importants com Alexia Putellas, Aitana Bonmatí o Vicky Losada, que estaven convocades amb la selecció espanyola. Segons el calendari de la Federació Espanyola de Futbol, no hi ha partits previstos per la selecció espanyola femenina pel mes de novembre, i això podria facilitar una convocatòria de molt de nivell. "Hem fet esforços per tenir un rival potent i espero que tinguem jugadores de nivell, sempre que ens ho permeti la selecció espanyola absoluta", ha reconegut Soteras.

Xavi Llorens debutarà com a seleccionador femení dos anys després

Això de cara al primer amistós, perquè del segon només se'n sap una data aproximada, que segons el president de la Federació Catalana de Futbol serà entre l'abril i el juny que ve, tot i que falta saber-se'n el rival. El que sí que es sap és que els dos partits els dirigirà, des de la banqueta, Xavi Llorens. Qui fou entrenador del primer equip femení del Barça entre 2006 y 2017, va assumir el càrrec de seleccionador el juliol de 2020, i més de dos anys després, podrà fer el seu debut amb el combinat català.

Xavi Llorens Joan Soteras Gerard López / Foto: Federació Catalana de Futbol
Xavi Llorens (seleccionador femení), Joan Soteras (president de l'FCF) i Gerard López (seleccionador masculí) / Foto: FCF

També s'ha explicat que es preveu un partit per a la selecció masculina a final de temporada, com ja va succeir el passat 25 de maig en la golejada contra Jamaica. "És una data molt adequada perquè els jugadors hauran acabat la lliga amb els seus clubs i així podrem disposar d'una selecció molt bona", ha indicat Soteras, en una sessió que ha comptat amb la presència de Gerard López, que segueix exercint com a seleccionador masculí.