Arriba la gran final de la Challenge Cup de rugbi a XIII amb novetats i un dubte pel que fa als himnes. Els Dragons Catalans de Perpinyà, finalistes de la prestigiosa competició que es disputa des del 1896, jugaran el proper dia 25 d'agost al mític estadi de Wembley la final contra el Warrington Wolves anglès, el quart club més llorejat de competició.

El partit comença a escalfar motors i també comença a preguntar-se com serà el seu inici. Abans de tot sempre sona l'himne britànic, el God Save the Queen, i després arriba el dubte: el club nord-català sempre comença el partit amb Els segadors, el seu himne.

Però aquesta vegada s'haurà de posar Els segadors o La Marsellesa? L'himne català o el francès? Des del portal francès especialitzat en rugbi a XIII Treize Mondial fan la pregunta. I la resposta és clarament favorable a posar només Els segadors. Més de 3.000 vots i l'himne català és el vencedor amb més del 80% dels vots.

Enquesta Els Segadors Rugbi a 13 Dragons Catalans Captura pantalla

Cal recordar que els Dragons Catalans ja van portar l'himne d'Els segadors a la final de la Superlliga europea de rugbi a XIII a l'estadi de Wembley. Va ser ara fa tres anys i davant de 85.000 espectadors.

Catalans-francesos que juguen a Anglaterra

Els Dragons Catalans són un club nord-català de rugbi a XIII que disputa la Superlliga europea disputada al Regne Unit entre onze clubs britànics i els Dragons mateixos. La seva fundació va ser l'any 2005 a partir de la Union Treiziste Catalane.

Precisament el club nord-català, que té com a himne Els segadors, ja va arribar a la final de la Challenge Cup. Va ser el 2007 i en el seu segon any de vida com a entitat, però en aquella ocasió van perdre contra el St Helens RFC per 30-8.