La jutgessa Carmen Lamela ha rebutjat posar en llibertat l'expresident del Barça Sandro Rosell, a presó des del 25 de maig acusat de quedar-se amb 6,5 milions d'euros de la venda de drets audiovisuals de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol, que després va blanquejar a Andorra.

Es tracta de la segona vegada que des de l'Audiència Nacional s'oposen a la seva excarceració, ja que el passat dia 4 la Sala Penal va desestimar el recurs d'apel·lació que va interposar contra la decisió de Lamela d'enviar-lo a presó provisional.

A l'interlocutòria en el qual denega la llibertat a Rosell, la jutgessa rebutja també deixar lliure un altre dels detinguts en l'operació Rimet, l'advocat i polític andorrà Joan Besolí, a qui se li atribueix la creació d'empreses al Principat amb les quals suposadament es van blanquejar els diners.

Segons Lamela, encara persisteix el risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva, ja que existeixen "fundats indicis" de la presumpta participació d'ambdós en delictes de pertinença a organització criminal i de blanqueig de capitals. La jutgessa creu insuficient que tingui nacionalitat espanyola, propietats a Espanya i dues filles que viuen en aquest país, ja que la investigació ha posat de manifest la seva facilitat per viatjar i viure temporalment en diferents llocs de tot el món.

Recorda, en aquest sentit, que té "una gran fortuna", així com comptes i béns fora d'Espanya, que li facilitarien la fugida i la subsistència en altres països.

Pel que fa a Besolí, Lamela entén també que les seves possibilitats econòmiques incrementen el risc de fuga, i creu a més que això li permetria fins i tot emportar-se en el seu fill malalt, la delicada situació del qual va al·legar en el seu recurs.

La jutgessa també creu que de quedar en llibertat podrien ocultar o destruir proves, ja que encara no ha acabat la investigació, a més caure en reiteració delictiva, ja que operen "dins d'un grup organitzat de persones que són investigades també per altres països com els Estats Units, Andorra o Suïssa".

Un altre dels motius per mantenir-los en la presó és que el senat del Brasil estudia iniciar investigacions per fets entre els que es troben les activitats irregulars que se'ls atribueixen.

El passat 4 de juliol, la secció tercera del Penal de l'Audiència Nacional va ratificar la presó provisional de Rosell, a l'entendre que hi ha risc que s'escapi d'Espanya gràcies als seus "negocis" i "contactes a nombrosos països".

"L'afirmació de l'apel·lant que no se sostraurà a l'acció de la justícia perquè suposaria renunciar a la proximitat de la seva esposa, filles, germans i pares no minimitza el risc de fuga, ja que la seva dona també està investigada per aquests fets i també pot traslladar-se la família amb ell", destacava la sala.