L'Audiència Nacional ha rebutjat excarcerar l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, acusat de blanqueig, en continuar apreciant risc de fuga, si bé considera que la seva situació podria haver-se vist modificada si hagués ofert alguna quantitat econòmica que demostrés la seva col·laboració.

"Les objeccions al recurs podrien haver-se vist minorades amb un oferiment econòmic que consolidi la disponibilitat plena del recurrent, de manera que el 'quantum' de la garantia podria donar lloc a modificar la situació," assenyala la secció tercera de la Sala Penal en la seva interlocutòria.

La Sala ha tornat a avalar la decisió de la jutge Carmen Lamela i ha desestimat el recurs d'excarceració de Rosell, a presó des del passat 25 de maig i al que se li imputen els delictes de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Se l'investiga per quedar-se amb 6,5 milions d'euros de la venda de drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera de futbol.

La Sala creu que "resulta proporcional la vigència" de la presó provisional en considerar que el risc de fuga no ha disminuït, com aprecia l'advocat de Rosell en el seu escrit, i recorda que la investigació es troba en un "període d'indicis, per arribat el supòsit, establir les bases d'una futura acusació".

I creu que "el binomi de recursos econòmics a l'estranger i temps transcorregut" des que va començar la investigació l'"obliga a ratificar" el seu anterior pronunciament.

La Sala rebutja les tesis de Rosell -que també està acusat en un altre procediment pel fitxatge del davanter brasiler Neymar-, que va qualificar en el seu recurs de "proporcionada" la venda de l'empresa 'Bonus Sport Marketing' el 2011 "perquè havia guanyat les eleccions a la presidència del FC Barcelona" i necessitava vendre la companyia "per principis ètics".

També fa referència la Sala a la necessitat de conèixer el resultat de la Comissió Rogatòria remesa al Brasil sobre la comissió parlamentària brasilera en relació amb l'activitat delictiva de l'expresident de la Confederació de Futbol Brasiler (CBF) Ricardo Teixeira, a qui la justícia espanyola fins i tot no ha aconseguit localitzar.

En les conclusions de la comissió s'afirma que Teixeira es va enriquir il·lícitament aprofitant la seva posició i va percebre suborns a canvi de la venda de drets de la selecció brasilera de futbol.