Els clubs de futbol necessiten que el públic torni als estadis com més aviat millor. Després de pràcticament un any sense aficionats, la indústria del futbol, com molts altres sectors, està patint una enorme crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

Aquesta crisi està afectant a tots, però un dels clubs més perjudicats és el FC Barcelona, que aconsegueix uns importants ingressos en cada partit del Camp Nou, al que acudeixen milers de turistes que realitzen un gran desemborsament, tant en entrades com en altres productes com el tour de l'estadi, la visita al museu o la compra de marxandatge a la botiga oficial.

alba vergés acn

Alba Vergés, la consellera de Salut en funcions de la Generalitat de Catalunya / ACN

I després clar, està l'aspecte sentimental. Doncs és evident que el futbol sense públic és menys futbol. L'afició del Barça, com totes, està ansiosa per tornar a viure partits en directe, mentre que els jugadors també necessiten aquest plus que suposa tenir 90.000 persones recolzant-los, i més en un moment de crisi de resultats.

El pla de Víctor Font no depèn del Barça

És per això que aquest dijous Víctor Font va intentar donar un cop d'efecte a les eleccions del pròxim 7 de març anunciant tenir un pla perquè una part dels aficionats puguin tornar al Camp Nou a partir del 4 d'abril. El candidat, a més, va afirmar haver tractat el tema amb altres clubs de la Lliga i haver intercanviat missatges amb Javier Tebas, el seu president, i principal interessat que la situació es normalitzi com més aviat millor.

Penal Messi Barça Cádiz EFE

Messi, executant un penal amb les grades del Camp Nou buides de fons / EFE

El problema, és clar, és que el pla de Víctor Font no depèn del Barça, ni tan sols de la Lliga, sinó de les autoritats sanitàries i de la mateixa evolució de la pandèmia. Ara, com han anunciat aquest divendres en roda de premsa Alba Vergés, la consellera de Salut en funcions, Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, i Miquel Sàmper, el conseller d'Interior en funcions, la gran preocupació és el protagonisme que està adquirint a Catalunya la variant britànica del virus, amb una capacitat major de contagi.

Vergés, de fet, ha estat taxativa en ser qüestionada sobre el pla de Víctor Font. "No hem rebut res", ha afirmat. "Quan sigui possible en termes de seguretat, anirem reobrint i permetent activitats amb públic, com els partits de futbol", ha sentenciat.

Desgraciadament, doncs, ningú sap amb exactitud quan es podrà tornar a veure el Barça des de les grades del Camp Nou.

 

Imatge principal: Víctor Font, candidat a la presidència del FC Barcelona, atenent els mitjans de comunicació / EFE