Xavier Sala-i-Martin, catedràtic d’Economia de la Universitat de Columbia, ha analitzat al programa Versió RAC1 la delicada situació econòmica que es trobarà el pròxim president del FC Barcelona, una explicació en què ha volgut refermar la mala praxi duta a terme per Josep Maria Bartomeu i els seus companys de junta. "S'han fet molts trucs per maquillar els comptes".

"Hi ha una partida misteriosa de 41 milions en els darrers comptes"

"A escala comptable, t’apuntes els ingressos i les despeses se les menja la propera junta. Tot per maquillar els comptes de Bartomeu", ha explicat Sala-i-Martin, que també ha volgut deixar clar que aquestes pràctiques no són il·legals. "Hi ha una partida misteriosa de 41 milions en els darrers comptes. Apuges i abaixes els preus dels jugadors. Això és una farsa", ha afegit.

Laporta Sala i Martin

Xavier Sala-i-Martin, signant per Joan Laporta / @JoanLaportaFCB

Xavier Sala-i-Martin, a més, ha reiterat el que ja ha apuntat Joan Laporta en més d'una ocasió, que en aquesta ocasió no anirà a la junta del precandidat, en tenir altres projectes. Això no vol dir, però, que no ajudi Laporta en tot allò que li demani. "Jo no formaré part de la seva junta. Li he donat consells d’amic. Ja li he passat informes sobre la situació econòmica i els trucs comptables que s’han fet. La situació és pitjor del que es diu. Hi ha partides amagades".

Joan Laporta Jaume Giró / María Contreras Coll

Joan Laporta i Jaume Giró, presentant el pla econòmic de la seva candidatura / Maria Contreras

El pla econòmic de Laporta i Giró: un Barça sostenible i dels socis

Sala-i-Martin, de fet, no s'ha volgut perdre aquest dimecres la presentació del pla econòmic de Joan Laporta, un projecte liderat per Jaume Giró, exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa, en què s'ha posat èmfasi en l'objectiu de garantir el model de propietat i fer sostenible el FC Barcelona. Giró ha afirmat que "hem de fer el club sostenible i preservar el model singular de propietat del Barça, que és dels seus socis".

La base de tot plegat és aconseguir beneficis, cosa que comportarà la sostenibilitat. Laporta ha defensat que "és urgent la implementació de mesures per resoldre el deute, el control de la despesa i l'increment dels ingressos".

 

Imatge principal: L'economista Xavier Sala-i-Martin / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat