Primoz Roglic ha deixat aquest divendres pràcticament sentenciada la Volta Catalunya després d'imposar-se a Remco Evenepoel en una èpica ascensió a Lo Port, un mà a mà espectacular que s'ha acabat emportant el ciclista eslovè, que a falta de només 2 etapes lidera la classificació general, amb 10 segons d'avantatge respecte al belga.

Ambdós ciclistes, empatats en la classificació a l'inici de l'etapa, han arribat als peus de Lo Port junts, iniciant un ascens duríssim en el qual s'anava a decidir bona part de la 102a edició de la Volta Catalunya, gairebé 9 quilòmetres duríssims, amb rampes que van del 8% al 20%. La igualtat s'ha mantingut fins als últims metres, quan Roglic ha aconseguit desenganxar-se d'Evenepoel i adjudicar-se l'etapa i, qui sap si també la Volta.

Roglic s'imposa a Evenepoel en un final espectacular

Com ha estat habitual en aquesta Volta a Catalunya, l'etapa ha començat moguda, amb diversos equips agitant la zona davantera a la recerca d'una escapada guanyadora. L'etapa d'aquest divendres, però, estava marcada com a decisiva al calendari de tots, per la qual cosa cap intent de fuga no ha acabat fructificant. El ritme de l'etapa, com era lògic, l'ha portat Quick Step, ja que Evenepoel havia de tensar la corda per aïllar Roglic. A menys de 5 quilòmetres per al final de l'etapa, Evenepoel ja ha liderat l'atac, amb Roglic, Marc Soler i Mikel Landa a roda.

Finalment, els dos primers de la classificació s'han quedat sols, mà a mà, uns quilòmetres finals espectaculars en els quals s'ha acabat imposant Roglic, que té més de mitja Volta a la butxaca. Ara li falta rematar la feina feta. Per començar, aquest dissabte l'espera una etapa plana, de 183 quilòmetres, entre Martorell i Molins de Rei. L'arribada a Barcelona cada vegada està més a prop.

Etapa 5: Tortosa-Lo Port

  Nom Equip Temps
1 Primoz Roglic  Jumbo 4h27'41"
2 Remco Evenepoel  Quick-Step +6"
3 Joao Almeida  UAE +12"
4 Marc Soler  UAE +28"
5 Rigoberto Urán  EF Education-EasyPost +44"

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 Primoz Roglic  Jumbo 21h29'25"
2 Remco Evenepoel  Quick-Step +10"
3 Joao Almeida  UAE +1'02"
4 Mikel Landa  Bahrain +1'50"
5 Marc Soler  UAE +1'54"